Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Waterklaar, wat kun jij er aan doen?

maandag, 29 maart 2021
Klimaatverandering gaat gepaard met langere periodes van droogte, hogere temperaturen en heviger buien. We gaan ons aanpassen aan dit nieuwe klimaat. Regenwater van het dak kan veel beter de tuin in worden geleid. Deze brochure geeft aan hoe je dat zelf kunt doen.

Lees meer

Iedereen doet wat!

zondag, 14 maart 2021
Op zondag 14 maart werd in Nederland het klimaatalarm geluid. Meer dan 32000 mensen door het hele land hebben actiegevoerd. Vanwege Corona vaak achter de PC thuis en met de Vuvuzela en de bellenkrans voor de deur. In 40 steden lieten kleinere groepen mensen (op afstand) centraal hun stem horen.

Lees meer

Koolstof budget

woensdag, 24 februari 2021
Om klimaatverandering te stoppen of zelfs te keren moeten we minder CO2 uitstoten, dat is de meeste mensen wel bekend. Vandaar dat isolatie van je huis zo belangrijk is. Maar wat als je nu drie vliegen in 1 klap slaat? Gebruik bio-based isolatiematerialen!

Lees meer

En is het wel warm?

vrijdag, 19 februari 2021
Nu wij 1,5 jaar met een warmtepomp ons huis uit 1925 verwarmen was de afgelopen week met temperaturen tot -12 graden de eerste keer dat de warmtepomp echt werd getest. Dus wel logisch dat vrienden en (on)bekenden deze vraag stelden: "kregen jullie het wel warm". Lees meer in de blogpost

Lees meer

Innovaties nodig in de bebouwde omgeving

woensdag, 18 november 2020
Om de komende jaren alle huizen duurzaam te gaan verwarmen moeten we 7 miljoen bestaande huizen gaan isoleren, aanpassen en op een andere manier verwarmen. Een flinke uitdaging. Over de mogelijke innovaties organiseerden we een mooie avond. Terug te kijken via Youtube! Speciaal voor bewonersiniti...

Lees meer

Van het gas af of toch niet?

dinsdag, 17 november 2020
Begin November besteedde Lubach op Zondag op satirische wijze aandacht aan de huidige projecten in Nederland gericht op een aardgasvrije toekomst. Veel deskundigen vielen over hem heen. Hij had goede punten maar sloeg ook de plank aardig mis.

Lees meer

Goedkoop elektrisch laden in Limburg, maar.......

zaterdag, 31 oktober 2020
Sinds januari rijd ik elektrisch en ik wil echt nooit meer terug. Wat een rijgenot, ik kan het iedereen aanraden. Omdat ik voor het laden van openbare laadpalen afhankelijk ben ben ik echter ook de achterkant van de goedkope medaille tegengekomen.

Lees meer

Schoner rijden op blauwe diesel

woensdag, 7 oktober 2020
Elektrisch rijden is nog niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je nog rondrijdt in een zuinige dieselauto. Maar wist je dat je dan in de praktijk kan kiezen voor blauwe diesel, zelfs bij ons in de buurt? Deze diesel wordt gemaakt uit plantaardige afval-oliën.

Lees meer

Verpakkingsvrije boodschappen via Pieter Pot

maandag, 5 oktober 2020
Na enkele maanden op de wachtlijst, werden vorige week onze eerste verpakkingsvrije boodschappen bezorgd bij ons. Pieter Pot kan heel veel boodschappen bij jou thuis bezorgen, verpakt in mooie Weckpotten dus zonder eenmalige verpakking. Zowel biologisch als niet-biologisch verkrijgbaar.

Lees meer

Green Make Over

maandag, 5 oktober 2020
In oktober start op SBS6 weer het inspirerende programma GreenMakeOver van documentairemaakster Gwen Jansen, hier met dochter op de foto. Heel veel mensen weten echt niet waar ze moeten beginnen als ze energie willen besparen. Gwen met hulp van de Consumentenbond en Milieu Centraal wil hen helpen.

Lees meer
Pagina 4 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: