Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Met de elektrische camper op stap

zondag, 9 mei 2021
Wie A zegt en elektrisch rijdt moet eigenlijk ook met de elektrische auto op stap, op vakantie. In de meivakantie probeerden we een elektrische Volkswagen T2 van Evan, een oldtimer met een elektrische aandrijving.

Lees meer

Gastblog, energiebesparing

woensdag, 5 mei 2021
Naar aanleiding van deze site en de nieuwsbrief kreeg ik een mooi verslag toegestuurd van één van de lezers. Hij is al jaren bezig met verduurzaming. In deze blog een verslag en wat tips. Inclusief de plannen voor 2021

Lees meer

Zonneroos RoerOm Energie

vrijdag, 9 april 2021
Alle omliggende gemeentes hebben al een zogenaamd postcoderoosproject, nu komt er in Roermond ook zo'n project. Kun je zelf geen zonnepanelen op je dak kwijt, ligt je dak al helemaal vol of wil je gewoon investeren in duurzame energie, doe dan mee!

Lees meer

Waterklaar, wat kun jij er aan doen?

maandag, 29 maart 2021
Klimaatverandering gaat gepaard met langere periodes van droogte, hogere temperaturen en heviger buien. We gaan ons aanpassen aan dit nieuwe klimaat. Regenwater van het dak kan veel beter de tuin in worden geleid. Deze brochure geeft aan hoe je dat zelf kunt doen.

Lees meer

Iedereen doet wat!

zondag, 14 maart 2021
Op zondag 14 maart werd in Nederland het klimaatalarm geluid. Meer dan 32000 mensen door het hele land hebben actiegevoerd. Vanwege Corona vaak achter de PC thuis en met de Vuvuzela en de bellenkrans voor de deur. In 40 steden lieten kleinere groepen mensen (op afstand) centraal hun stem horen.

Lees meer

Koolstof budget

woensdag, 24 februari 2021
Om klimaatverandering te stoppen of zelfs te keren moeten we minder CO2 uitstoten, dat is de meeste mensen wel bekend. Vandaar dat isolatie van je huis zo belangrijk is. Maar wat als je nu drie vliegen in 1 klap slaat? Gebruik bio-based isolatiematerialen!

Lees meer

En is het wel warm?

vrijdag, 19 februari 2021
Nu wij 1,5 jaar met een warmtepomp ons huis uit 1925 verwarmen was de afgelopen week met temperaturen tot -12 graden de eerste keer dat de warmtepomp echt werd getest. Dus wel logisch dat vrienden en (on)bekenden deze vraag stelden: "kregen jullie het wel warm". Lees meer in de blogpost

Lees meer

Innovaties nodig in de bebouwde omgeving

woensdag, 18 november 2020
Om de komende jaren alle huizen duurzaam te gaan verwarmen moeten we 7 miljoen bestaande huizen gaan isoleren, aanpassen en op een andere manier verwarmen. Een flinke uitdaging. Over de mogelijke innovaties organiseerden we een mooie avond. Terug te kijken via Youtube! Speciaal voor bewonersiniti...

Lees meer

Van het gas af of toch niet?

dinsdag, 17 november 2020
Begin November besteedde Lubach op Zondag op satirische wijze aandacht aan de huidige projecten in Nederland gericht op een aardgasvrije toekomst. Veel deskundigen vielen over hem heen. Hij had goede punten maar sloeg ook de plank aardig mis.

Lees meer

Goedkoop elektrisch laden in Limburg, maar.......

zaterdag, 31 oktober 2020
Sinds januari rijd ik elektrisch en ik wil echt nooit meer terug. Wat een rijgenot, ik kan het iedereen aanraden. Omdat ik voor het laden van openbare laadpalen afhankelijk ben ben ik echter ook de achterkant van de goedkope medaille tegengekomen.

Lees meer
Pagina 4 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: