Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

De energietransitie is betaalbaar

vrijdag, 23 juli 2021
Naar aanleiding van een rake column in de Volkskrant deel ik graag dit plaatje maar weer eens. Vaak gaat het over de onbetaalbaarheid van de energietransitie en de effecten op de burgers. Maar de gevolgen van niets doen zijn veel groter, kijk eens naar de watersnood van deze maand.

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2021

zondag, 25 juli 2021
Nu de subsidie voor het Zonneroosproject verleend is zijn we nu op zoek naar de laatste deelnemers. Het project gaat pas door zodra we voldoende deelnemers hebben. Tevens in deze aflevering aandacht voor het onderzoek naar een fysiek Duurzaamheidscentrum in Roermond

Lees meer

Gasaansluiting verwijderd (slot)

woensdag, 30 juni 2021
Eind jun 2021 is de gasmeter én de gasleiding bij ons verwijderd. Volgens het tijdelijke tarief van 0 euro want de politiek wilde niet langer de pioniers laten bloeden. Maar wel in mijn gevoel veel overbodig en onnodig werk.

Lees meer

Duurzame keuzes maken bij C&A

dinsdag, 8 juni 2021
Getriggerd door mijn aandacht aan de, inmiddels helaas weer gesloten Zero-waste-Shop in Amersfoort, werd ik door een medewerkster van C&A erop gewezen welke informatie C&A aanbiedt en welke producten C&A aan de consumenten verkoopt. Inspirerend!

Lees meer

3D-printen in een Repair café

maandag, 24 mei 2021
In 2018, vlak na de oprichting van mijn bedrijf heb ik een aantal onderdelen geprint met een 3D printer en heb ik binnen de Repaircafé's wat rond gevraagd over hun ervaringen. Het mooiste vond ik toen dat er een open-source database zou komen van gerealiseerde repairs. Dat lijkt nu het geval te ...

Lees meer

Met de elektrische camper op stap

zondag, 9 mei 2021
Wie A zegt en elektrisch rijdt moet eigenlijk ook met de elektrische auto op stap, op vakantie. In de meivakantie probeerden we een elektrische Volkswagen T2 van Evan, een oldtimer met een elektrische aandrijving.

Lees meer

Gastblog, energiebesparing

woensdag, 5 mei 2021
Naar aanleiding van deze site en de nieuwsbrief kreeg ik een mooi verslag toegestuurd van één van de lezers. Hij is al jaren bezig met verduurzaming. In deze blog een verslag en wat tips. Inclusief de plannen voor 2021

Lees meer

Zonneroos RoerOm Energie

vrijdag, 9 april 2021
Alle omliggende gemeentes hebben al een zogenaamd postcoderoosproject, nu komt er in Roermond ook zo'n project. Kun je zelf geen zonnepanelen op je dak kwijt, ligt je dak al helemaal vol of wil je gewoon investeren in duurzame energie, doe dan mee!

Lees meer

Waterklaar, wat kun jij er aan doen?

maandag, 29 maart 2021
Klimaatverandering gaat gepaard met langere periodes van droogte, hogere temperaturen en heviger buien. We gaan ons aanpassen aan dit nieuwe klimaat. Regenwater van het dak kan veel beter de tuin in worden geleid. Deze brochure geeft aan hoe je dat zelf kunt doen.

Lees meer

Iedereen doet wat!

zondag, 14 maart 2021
Op zondag 14 maart werd in Nederland het klimaatalarm geluid. Meer dan 32000 mensen door het hele land hebben actiegevoerd. Vanwege Corona vaak achter de PC thuis en met de Vuvuzela en de bellenkrans voor de deur. In 40 steden lieten kleinere groepen mensen (op afstand) centraal hun stem horen.

Lees meer
Pagina 3 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: