Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

zaterdag, 8 januari 2022
Een aantal jaren geleden toen ik me aan het oriënteren was op een warmtepomp werd de vraag over onderhoudskosten regelmatig beantwoord met verwijzing naar het onderhoud van de koelkast. In de praktijk klopt dit niet.

Lees meer

Actieve jongeren gezocht

zaterdag, 8 januari 2022
Verduurzaming van onze levensstijl met het oog op verminderen van klimaatverandering spreekt tegenwoordig veel jongeren aan. Het is hun toekomst immers. Milieudefensie en Jong RES zoeken actieve jongeren. Geef je op!

Lees meer

Het Duurzaamheidscentrum gaat er komen!

woensdag, 8 december 2021
Zes kwartiermakers hebben hard gewerkt samen met de gemeente, organisaties die met duurzaamheid bezig zijn, bedrijven en inwoners om tot een plan te komen voor een duurzaamheidscentrum. Met de goedkeuring van de subsidie door de gemeente gaan we het ook echt realiseren in 2022!

Lees meer

Andere, nieuwe soorten warmtepompen

dinsdag, 16 november 2021
Ik heb zelf een lucht-water warmtepomp om mijn woning aardgasloos te verwarmen maar de buitenunit kan niet bij iedereen worden geplaatst. Er komen nu ook andere types op de markt. Zonder buitenunit bijvoorbeeld. Deze blog gaat wat van de ontwikkelingen zien.

Lees meer

Eerlijk winkelen (oktober 2021)

zaterdag, 30 oktober 2021
Regelmatig vraag ik aan de plaatselijke middenstand of men Fairtrade of GOTS gecertificeerde kleding van Biokatoen kan leveren. Meestal niet, maar dit keer weer een mooi succes. Gecertificeerde Biokatoen van het merk Mey bij Adriaans Textiel. Én geproduceerd in Europa voor eerlijke lonen.

Lees meer

HELP, mijn gasrekening gaat door het plafond

maandag, 18 oktober 2021
Met de huidige gasprijzen is het wel logisch dat mensen in paniek raken en zich afvragen, waarom ben ik niet eerder met isoleren begonnen. Ik krijg de laatste dagen veel vragen over wie hen kan helpen, zelfs op weg naar aardgasvrij en all-electric. In de blogpost zet ik wat op een rij vanuit mijn...

Lees meer

Zijn we niet gewoon een beetje te verwend

zaterdag, 9 oktober 2021
Al twee jaar wordt onze woning uit 1925 naar tevredenheid verwarmd met een lucht/water warmtepomp. In de badkamer hangt al jaren een designradiator die we zouden kunnen vervangen door een IR Paneel of elektrische radiator. Raad eens, het wordt maximaal 16 graden bij -10 graden buiten maar niemand...

Lees meer

Ventilatie naast isolatie

woensdag, 6 oktober 2021
Er wordt tegenwoordig een stuk meer gesproken over ventilatie dan in het verleden. Met de warmere zomers en de aandacht voor ventilatie in de corona periode is dat eigenlijk wel goed. Ik deel graag mijn eigen ervaringen.

Lees meer

Vloerisolatie, wanneer doen?

donderdag, 23 september 2021
Ik hoor al jaren adviseurs vertellen dat je het beste bij dakisolatie kan beginnen, daar verdwijnt de meeste energie. Recent hoorde ik het advies dat je beter eerst met de vloerisolatie kunt beginnen. Wat is waarheid?

Lees meer

Een elektrische camper, de Leavv Fixxter

zaterdag, 4 september 2021
Na een eerste ervaring met een Evan, een omgebouwde T2 Volkswagen bus, nu een test van een nieuwe elektrische camper gebaseerd op een Peugeot Expert bus met een CamperFixx interieur.

Lees meer
Pagina 2 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: