Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Klusvrijwilligers gezocht voor de Groene Transformator

maandag, 28 maart 2022
Het is nu aftellen geblazen, als de vergunning komt gaan we los. Samen gaan we een fysiek Duurzaamheidscentrum realiseren op het Weerstandsterrein, bij velen als Philips terrein bekend. Ben jij handig en wil je mee je handen uitsteken, meld je dan aan.

Lees meer

Eerste coöperatieve zonnedak in Roermond is klaar

vrijdag, 28 januari 2022
Het afgelopen jaar rapporteerde ik regelmatig over de voortgang van het eerste coöperatieve zonnedak in Roermond van energiecoöperatie RoerOm Energie. Ondertussen produceren de zonnepanelen stroom en hebben we een echt feestje gevierd

Lees meer

Warmtebeelden van je woning

zondag, 16 januari 2022
Ik krijg regelmatig de vraag voor firma's en partijen die met een Infrarood camera warmtebeelden kunnen maken bij mensen thuis. Op die manier kan je vaak snel in kaart brengen waar je in je huis warmte verliest. In deze blog zet ik wat partijen op een rijtje.

Lees meer

Gast Blog: Bereken je eigen CO2 uitstoot/voetafdruk

woensdag, 12 januari 2022
Een vaste lezer van mijn nieuwsbrief heeft een vergelijkend warenonderzoek gedaan naar sites voor je voetafdruk. Alle sites geven een ander resultaat en uit zijn uitgebreide vergelijking van de WWF site komen interessante gedachten.

Lees meer

Heeft een warmtepomp onderhoud nodig?

zaterdag, 8 januari 2022
Een aantal jaren geleden toen ik me aan het oriënteren was op een warmtepomp werd de vraag over onderhoudskosten regelmatig beantwoord met verwijzing naar het onderhoud van de koelkast. In de praktijk klopt dit niet.

Lees meer

Actieve jongeren gezocht

zaterdag, 8 januari 2022
Verduurzaming van onze levensstijl met het oog op verminderen van klimaatverandering spreekt tegenwoordig veel jongeren aan. Het is hun toekomst immers. Milieudefensie en Jong RES zoeken actieve jongeren. Geef je op!

Lees meer

Het Duurzaamheidscentrum gaat er komen!

woensdag, 8 december 2021
Zes kwartiermakers hebben hard gewerkt samen met de gemeente, organisaties die met duurzaamheid bezig zijn, bedrijven en inwoners om tot een plan te komen voor een duurzaamheidscentrum. Met de goedkeuring van de subsidie door de gemeente gaan we het ook echt realiseren in 2022!

Lees meer

Andere, nieuwe soorten warmtepompen

dinsdag, 16 november 2021
Ik heb zelf een lucht-water warmtepomp om mijn woning aardgasloos te verwarmen maar de buitenunit kan niet bij iedereen worden geplaatst. Er komen nu ook andere types op de markt. Zonder buitenunit bijvoorbeeld. Deze blog gaat wat van de ontwikkelingen zien.

Lees meer

Eerlijk winkelen (oktober 2021)

zaterdag, 30 oktober 2021
Regelmatig vraag ik aan de plaatselijke middenstand of men Fairtrade of GOTS gecertificeerde kleding van Biokatoen kan leveren. Meestal niet, maar dit keer weer een mooi succes. Gecertificeerde Biokatoen van het merk Mey bij Adriaans Textiel. Én geproduceerd in Europa voor eerlijke lonen.

Lees meer

HELP, mijn gasrekening gaat door het plafond

maandag, 18 oktober 2021
Met de huidige gasprijzen is het wel logisch dat mensen in paniek raken en zich afvragen, waarom ben ik niet eerder met isoleren begonnen. Ik krijg de laatste dagen veel vragen over wie hen kan helpen, zelfs op weg naar aardgasvrij en all-electric. In de blogpost zet ik wat op een rij vanuit mijn...

Lees meer
Pagina 2 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: