Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Fairtrade dekbed gewoon in Roermond

Regelmatig loop ik wat winkels binnen om te vragen of ze al Fairtrade of biologische spullen verkopen. Vaak kijkt men mij wat glazig aan. Maar niet bij Danielle Lommen in de Brugstraat in Roermond. Nadat ze ons voor de vakantie al wat voorbeelden van Fairtrade en biologisch had getoond hebben we vandaag toe nieuwe dekbedden gekocht. Tencel in een tijk van Fairtrade biologische katoen. Super!

Tot onze verrassing heeft Danielle in de winkel van Pierre Lommen in de Brugstraat veel keuze als je bewust je inkopen wilt doen en kan ze ook producten leveren die je misschien wel eens online hebt gekocht zoals van Yumeko. Zo konden we kiezen uit Tencel dekbedden gemaakt van Eucalyptus hout, dekbedden van biologische wol, dekbedden van hennep, voldoende keuze. Na de voorlichting door Danielle en wat blogs op internet hebben we gekozen voor een vier seizoenen dekbed van Tencel.

Als je Tencel nog niet zo goed kent kun je deze blog van Nicky van Zero Waste eens lezen. En ook de blog van Linda van Zaailingen beschrijft haar ervaringen. Vooral Nicky geeft aan dat niet alle Tencel persé duurzaam is en ook van monotone plantages uit Portugal kan komen. Ons dekbed komt uit Oostenrijk van de duurzame firma Hefel en lijkt een goede keuze.

Dat Danielle, die we natuurlijk nog kennen van haar Zukni tassen op de Duurzame Dagen in Roermond in het verleden, zo bewust bezig is met een duurzaam assortiment doet ons goed. Eindelijk eens niet onze duurzame keuzes online hoeven bestellen maar gewoon in een winkel van steen en cement en met een goed advies. Een echte aanbeveling deze winkel
Deze pagina delen: