Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Duurzame kleding in de Neerstraat

vrijdag, 23 september 2022
Trouwe lezers van deze website weten dat ik regelmatig winkels bezoek om te zien of ze duurzame kleding verkopen. Mooi om te zien dat bij Goldgarn in de Neerstraat onder andere Armedangels kleding te koop is.

Lees meer

Ik zoek hulp bij de verduurzaming in Roermond

donderdag, 28 juli 2022
Ik word meer en meer gebeld en aangeklampt door mensen die hun huis met de gestegen gasprijzen liefst morgen willen verduurzamen maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ik vertel ze altijd hetzelfde verhaal, hier kort samengevat.

Lees meer

Help, de gasrekening gaat door het plafond (2)

woensdag, 8 juni 2022
Deze blog is een vervolg op een eerder overzicht wat je kan doen nu de gasprijs zo hevig stijgt. De overheid heeft een beleidsprogramma verduurzaming afgekondigd en ik pik hier wat belangrijke componenten voor bewoners uit.

Lees meer

Nieuwe ontwikkelingen (in warmtepompen)

maandag, 23 mei 2022
In mei 2022 heb ik een bezoek gebracht aan de VSK, de beurs voor de installatiebranche. Met veel ontwikkelingen op warmtepompgebied. In deze blog de belangrijkste conclusies voor mij rondom verwarming en ventilatie

Lees meer

Geen biologische asperges meer in Sint Odilienberg

zaterdag, 7 mei 2022
Drie jaar geleden kon ik enthousiast melden dat dichtbij Roermond in Odilienberg biologische asperges konden worden gekocht bij Zittard asperges. Helaas is het biologisch telen beëindigd.

Lees meer

Veel meer duurzame kleding te koop in Roermond

woensdag, 27 april 2022
Regelmatig loop ik in Roermond de kledingzaken in om te informeren naar duurzame alternatieven. Vandaag kwam ik voor het eerst na corona in april 2022 weer bij Our Favorite Shop. Wat een keuze in duurzame alternatieven. Fantastisch! inclusief composteerbare schoenen.

Lees meer

Klusvrijwilligers gezocht voor de Groene Transformator

maandag, 28 maart 2022
Het is nu aftellen geblazen, als de vergunning komt gaan we los. Samen gaan we een fysiek Duurzaamheidscentrum realiseren op het Weerstandsterrein, bij velen als Philips terrein bekend. Ben jij handig en wil je mee je handen uitsteken, meld je dan aan.

Lees meer

Eerste coöperatieve zonnedak in Roermond is klaar

vrijdag, 28 januari 2022
Het afgelopen jaar rapporteerde ik regelmatig over de voortgang van het eerste coöperatieve zonnedak in Roermond van energiecoöperatie RoerOm Energie. Ondertussen produceren de zonnepanelen stroom en hebben we een echt feestje gevierd

Lees meer

Warmtebeelden van je woning

zondag, 16 januari 2022
Ik krijg regelmatig de vraag voor firma's en partijen die met een Infrarood camera warmtebeelden kunnen maken bij mensen thuis. Op die manier kan je vaak snel in kaart brengen waar je in je huis warmte verliest. In deze blog zet ik wat partijen op een rijtje.

Lees meer

Gast Blog: Bereken je eigen CO2 uitstoot/voetafdruk

woensdag, 12 januari 2022
Een vaste lezer van mijn nieuwsbrief heeft een vergelijkend warenonderzoek gedaan naar sites voor je voetafdruk. Alle sites geven een ander resultaat en uit zijn uitgebreide vergelijking van de WWF site komen interessante gedachten.

Lees meer
Pagina 1 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: