Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Zijn we niet gewoon een beetje te verwend

zaterdag, 9 oktober 2021
Al twee jaar wordt onze woning uit 1925 naar tevredenheid verwarmd met een lucht/water warmtepomp. In de badkamer hangt al jaren een designradiator die we zouden kunnen vervangen door een IR Paneel of elektrische radiator. Raad eens, het wordt maximaal 16 graden bij -10 graden buiten maar niemand...

Lees meer

Ventilatie naast isolatie

woensdag, 6 oktober 2021
Er wordt tegenwoordig een stuk meer gesproken over ventilatie dan in het verleden. Met de warmere zomers en de aandacht voor ventilatie in de corona periode is dat eigenlijk wel goed. Ik deel graag mijn eigen ervaringen.

Lees meer

Vloerisolatie, wanneer doen?

donderdag, 23 september 2021
Ik hoor al jaren adviseurs vertellen dat je het beste bij dakisolatie kan beginnen, daar verdwijnt de meeste energie. Recent hoorde ik het advies dat je beter eerst met de vloerisolatie kunt beginnen. Wat is waarheid?

Lees meer

Een elektrische camper, de Leavv Fixxter

zaterdag, 4 september 2021
Na een eerste ervaring met een Evan, een omgebouwde T2 Volkswagen bus, nu een test van een nieuwe elektrische camper gebaseerd op een Peugeot Expert bus met een CamperFixx interieur.

Lees meer

De energietransitie is betaalbaar

vrijdag, 23 juli 2021
Naar aanleiding van een rake column in de Volkskrant deel ik graag dit plaatje maar weer eens. Vaak gaat het over de onbetaalbaarheid van de energietransitie en de effecten op de burgers. Maar de gevolgen van niets doen zijn veel groter, kijk eens naar de watersnood van deze maand.

Lees meer

Nieuwsbrief juli 2021

zondag, 25 juli 2021
Nu de subsidie voor het Zonneroosproject verleend is zijn we nu op zoek naar de laatste deelnemers. Het project gaat pas door zodra we voldoende deelnemers hebben. Tevens in deze aflevering aandacht voor het onderzoek naar een fysiek Duurzaamheidscentrum in Roermond

Lees meer

Gasaansluiting verwijderd (slot)

woensdag, 30 juni 2021
Eind jun 2021 is de gasmeter én de gasleiding bij ons verwijderd. Volgens het tijdelijke tarief van 0 euro want de politiek wilde niet langer de pioniers laten bloeden. Maar wel in mijn gevoel veel overbodig en onnodig werk.

Lees meer

Duurzame keuzes maken bij C&A

dinsdag, 8 juni 2021
Getriggerd door mijn aandacht aan de, inmiddels helaas weer gesloten Zero-waste-Shop in Amersfoort, werd ik door een medewerkster van C&A erop gewezen welke informatie C&A aanbiedt en welke producten C&A aan de consumenten verkoopt. Inspirerend!

Lees meer

3D-printen in een Repair café

maandag, 24 mei 2021
In 2018, vlak na de oprichting van mijn bedrijf heb ik een aantal onderdelen geprint met een 3D printer en heb ik binnen de Repaircafé's wat rond gevraagd over hun ervaringen. Het mooiste vond ik toen dat er een open-source database zou komen van gerealiseerde repairs. Dat lijkt nu het geval te ...

Lees meer

Met de elektrische camper op stap

zondag, 9 mei 2021
Wie A zegt en elektrisch rijdt moet eigenlijk ook met de elektrische auto op stap, op vakantie. In de meivakantie probeerden we een elektrische Volkswagen T2 van Evan, een oldtimer met een elektrische aandrijving.

Lees meer
Pagina 1 van 22


Onderwerpen


Deze pagina delen: