Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Showroom Connect Techniek bezocht

woensdag, 27 maart 2024
Sinds enige tijd zit Connect Techniek in de buurt van SIF en de papierfabriek in Roermond. Een firma die zich toelegt op moderne manier van verwarmen met een warmtepomp, thuisaccu en zonnepanelen. De showroom toont de verschillende vormen en het personeel weet goed waarover het spreekt. Mooi!

Lees meer

Koelen in de zomer met de warmtepomp

woensdag, 21 juni 2023
Met de toenemende temperaturen in de zomer en ook wel als gevolg van de goede isolatie neemt de behoefte aan koeling toe. Natuurlijk kun je dan doen met een airco, maar een gewone warmtepomp kan er ook wat van, maar niet met gewone radiatoren.

Lees meer

Heat Fan

vrijdag, 16 juni 2023
Van radiatorventilatoren zijn er tegenwoordig steeds meer. Simpele apparaatjes die jou, indien goed toegepast, veel energie kunnen laten sparen. Ik ontving een test-apparaat van Heat Fan die net een wat andere insteek heeft.

Lees meer

Energiecoaches opgeleid bij RoerOm Energie

zondag, 30 april 2023
Eind april 2023 kregen de recent opgeleide energiecoaches van energiecoöperatie door wethouder Jos van Rey hun certificaat uitgereikt. Binnenkort start met de gemeente Roermond een project en er worden nog mensen gezocht die willen worden opgeleid tot coach.

Lees meer

De Groene Transformator geopend!

zondag, 30 april 2023
Op vrijdag 14 april werd duurzaamheidscentrum de Groene Transformator officieel geopend. Met veel gasten zoals te zien is op de foto. De ruimtes zijn prachtig verbouwd en met heel veel giften aan spullen en vrijwilligers is een prachtig gebouw neergezet.

Lees meer

Wolly, ecostoof of hooimadam

zondag, 12 februari 2023
Sinds een paar weken kookt Nicole veel met de Wolly. Eigenlijk een oud idee in een nieuw jasje. Een hooikist die mooi staat in je moderne keuken en energie bespaart. Lees waarom we er zo blij mee zijn.

Lees meer

Het prijsplafond toegelicht

zondag, 5 februari 2023
Deze week in de Limburger een flink artikel dat veel mensen het prijsplafond dat in 2023 niet begrijpen. Ik had me er nog niet in verdiept maar schrok wel toen ik er wat in dook. Wat is dit ingewikkeld gemaakt en hoe moet je dat begrijpen? Hopelijk wat uitleg

Lees meer

Einde van het deelauto project voor Bona Ciklo

zaterdag, 14 januari 2023
Drie jaar heeft het SharEUregio project Unplug and Go voor mijn bedrijf geduurd. Gestart met een Nissan Leaf met beperkte range is met veel plezier een Renault Zoe gebruikt voor zakelijke ritten, prive ritten en ritten door andere gebruikers die de auto deelden. In januari 2023 komt een eind aan ...

Lees meer

Verosol raambekleding tegen de kou

vrijdag, 9 december 2022
Ik had nog nooit van Verosol gehoord tot we het bij vrienden zagen. De afgelopen maand werden plissé gordijnen in de serre geïnstalleerd en het verschil is meteen voelbaar. Veel minder kou van de ramen. Wellicht het niveau van triple glas met ons HR++ glas. Bovendien weinig minder licht!

Lees meer

Duurzame kleding in de Neerstraat

vrijdag, 23 september 2022
Trouwe lezers van deze website weten dat ik regelmatig winkels bezoek om te zien of ze duurzame kleding verkopen. Mooi om te zien dat bij Goldgarn in de Neerstraat onder andere Armedangels kleding te koop is.

Lees meer
Pagina 1 van 13


Onderwerpen


Deze pagina delen: