Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Zonneroos RoerOm Energie

Alle omliggende gemeentes hebben al een zogenaamd postcoderoosproject, nu komt er in Roermond ook zo'n project met gezamenlijke zonnepanelen. Kun je zelf geen zonnepanelen op je dak kwijt, ligt je dak al helemaal vol of wil je gewoon investeren in duurzame energie, doe dan mee!

Bij een postcoderoosproject wordt subsidie gegeven aan een energiecoöperatie (of VVE) en de leden gedurende 15 jaar. Je moet in een postcode wonen die ligt in de buurt van de productielocatie met zonnepanelen. Energiecoöperatie RoerOm Energie heeft subsidie aangevraagd volgens de regeling van 2021. De gemeente Roermond heeft een aantal daken ter beschikking gesteld aan de energiecoöperatie om te bedekken met zonnepanelen. Met deze daken kunnen ze alle inwoners van Roermond deelname aan dit project aanbieden. Alle inwoners van Herten via het centrum, de buitenwijken tot aan Asenray, Boukoul en Swalmen, iedereen mag meedoen.

Wat gebeurt er dan als ik meedoe? 

In andere projecten zie je dat deelnemers vaak in een monument wonen of beschermd stadsgezicht. Hoewel de bewoners wel willen mogen ze geen zonnepanelen op hun dak plaatsen en kunnen ze geen groene duurzame energie opwekken. Deze bewoners kunnen een via een participatie deelnemen aan de Zonneroos RoerOm Energie. Ze 'kopen' (het is geen kopen, je investeert in een particpatie en ontvangt rendement) dan een aantal panelen op 1 van de centrale daken. Ze krijgen dan 15 jaar lang via de energiecoöperatie subsidie en verdienen zo de investering terug en produceren dan wel eigen groene energie. Er wordt op deze manier meer groene energie geproduceerd.

Als deelnemer van de Zonneroos ben je lid van de energiecoöperatie en gezamenlijk eigenaar van de panelen, een energiecoöperatie die geen winst maakt maar wel ook andere projecten kan gaan doen zoals hulp bij isolatie, energiecoaches, gezamenlijke inkoopacties, voorlichting over besparingsmaatregelen. (Hiervoor zijn wel vrijwilligers nodig. Wil je actief worden in de energiecoöperatie en dit soort leuke projecten organiseren, meld je dan via info@roeromenergie.nl en/of meld je direct als lid via het formulier op de website. Voor slechts 15 euro per jaar ben je lid van de club)

In de nieuwe regeling zijn een aantal zaken makkelijker geworden. Zo kunnen meer mensen deelnemen, ook als je al eigen zonnepanelen hebt en gewoon geinteresseerd bent in stimuleren van groene energie en ontvangen van. een goed rendement.
Je kunt verhuizen naar een andere regio en je participatie gewoon behouden en de subsidie is onafhankelijk van de onzekere belasting op de stroomprijs waardoor je langdurig zekerheid hebt.

Ondertussen staat alle informatie online en kun je de informatieavonden ook online terugkijken. We roepen je vooral op het belangstellingsformulier (online) in te vullen, zodat we weten dat er genoeg deelnemers zijn. 
Deze pagina delen: