Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Innovaties nodig in de bebouwde omgeving

woensdag, 18 november 2020
Om de komende jaren alle huizen duurzaam te gaan verwarmen moeten we 7 miljoen bestaande huizen gaan isoleren, aanpassen en op een andere manier verwarmen. Een flinke uitdaging. Over de mogelijke innovaties organiseerden we een mooie avond. Terug te kijken via Youtube! Speciaal voor bewonersiniti...

Lees meer

Van het gas af of toch niet?

dinsdag, 17 november 2020
Begin November besteedde Lubach op Zondag op satirische wijze aandacht aan de huidige projecten in Nederland gericht op een aardgasvrije toekomst. Veel deskundigen vielen over hem heen. Hij had goede punten maar sloeg ook de plank aardig mis.

Lees meer

Goedkoop elektrisch laden in Limburg, maar.......

zaterdag, 31 oktober 2020
Sinds januari rijd ik elektrisch en ik wil echt nooit meer terug. Wat een rijgenot, ik kan het iedereen aanraden. Omdat ik voor het laden van openbare laadpalen afhankelijk ben ben ik echter ook de achterkant van de goedkope medaille tegengekomen.

Lees meer

Schoner rijden op blauwe diesel

woensdag, 7 oktober 2020
Elektrisch rijden is nog niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je nog rondrijdt in een zuinige dieselauto. Maar wist je dat je dan in de praktijk kan kiezen voor blauwe diesel, zelfs bij ons in de buurt? Deze diesel wordt gemaakt uit plantaardige afval-oliën.

Lees meer

Verpakkingsvrije boodschappen via Pieter Pot

maandag, 5 oktober 2020
Na enkele maanden op de wachtlijst, werden vorige week onze eerste verpakkingsvrije boodschappen bezorgd bij ons. Pieter Pot kan heel veel boodschappen bij jou thuis bezorgen, verpakt in mooie Weckpotten dus zonder eenmalige verpakking. Zowel biologisch als niet-biologisch verkrijgbaar.

Lees meer

Green Make Over

maandag, 5 oktober 2020
In oktober start op SBS6 weer het inspirerende programma GreenMakeOver van documentairemaakster Gwen Jansen, hier met dochter op de foto. Heel veel mensen weten echt niet waar ze moeten beginnen als ze energie willen besparen. Gwen met hulp van de Consumentenbond en Milieu Centraal wil hen helpen.

Lees meer

Kus de grond/kiss the ground

zaterdag, 3 oktober 2020
Recent verscheen de film Kiss the Ground. Een film die ik graag aanbeveel. Echt een hoopgevende film, met aandacht voor regeneratie van de bodem waardoor heel veel koolstof wordt vastgelegd, klimaatverandering helpt terugdringen. Met praktische zaken die je zelf ook kunt doen!

Lees meer

Fairtrade dekbed gewoon in Roermond

zaterdag, 26 september 2020
Regelmatig loop ik wat winkels binnen om te vragen of ze al Fairtrade of biologische spullen verkopen. Vaak kijkt men mij wat glazig aan. Maar niet bij Danielle Lommen in de Brugstraat in Roermond. Nadat ze ons voor de vakantie al wat voorbeelden van Fairtrade en biologisch had getoond hebben we ...

Lees meer

Waarom ik (nog) geen groen dak op de aanbouw heb?!

vrijdag, 28 augustus 2020
Als klant van Greenchoice kreeg ik een aanbieding in de bus. 20% korting als ik spaarpunten zou inwisselen voor een Sedum groen dak. Zelf aan te leggen, ideaal. De voordelen van een groen dak zijn me duidelijk dus we hebben er serieus over gedacht, maar nog niet gedaan. Lees verder waarom.

Lees meer

Lokale ventilatie, werkt dat nu echt?

zaterdag, 28 november 2020
De afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met de kierenjacht en isolatie van de muren, dak, ramen en vloeren van ons huis uit 1925. Maar tijdens deze verduurzaming waren we ventileren vergeten. Beetje dom, ik geef het toe. In deze blogpost deel ik onze, niet zo positieve ervaringen met de JAG...

Lees meer
Pagina 5 van 21


Onderwerpen


Deze pagina delen: