Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Gewetensvraag, Fairphone 3

(updated op 16 september 2019, zie onderaan de blog)

Lezers van deze blog herinneren zich het wellicht nog wel. Ik heb met de Fairphone 2 vier maanden lopen worstelen en vier vervangende toestellen ontvangen. Op geen één kreeg ik de dual Sim functie aan de praat. Ik was niet bereikbaar met mijn bedrijf en uiteindelijk moest ik de handdoek in de ring gooien. Lees eventueel de oude blog er op na, maar een waarschuwing, het is geen leuk verhaal.

Nu komt de Fairphone 3 op de markt en het kriebelt weer. Mijn budget Nokia werkt met dual Sim maar kan helaas niet meer ge-update worden, ik overweeg terug te gaan naar de iPhone en maar weer met twee telefoons gaan lopen. Maar het concept van de Fairphone, eerlijke handel, zelf te repareren vind ik zo goed dat ik toch weer ga twijfelen. Zouden ze de software nu wel onder controle hebben, op papier ziet het er goed uit?! Moderne Android versie, verbeterd scherm en camera en nog steeds super makkelijk uit elkaar te halen. Een echte gewetensvraag.......

Ik kan nog steeds enthousiast vertellen over het concept. Deze week aan een echte techneut laten zien hoe makkelijk de Fairphone uit elkaar te halen is. De grootste leek kan de camera eruit halen en een nieuwe plaatsen. (Helaas was deze handeling in de Fairphone vaak nodig. Wilde ik een foto maken dan weigerde de telefoon. Losmaken van de camera en weer vastmaken loste dit probleem op, maar ik liep wel met een andere telefoon als backup om foto’s te maken als de Fairphone 2 er geen zin in had)

Wie durft mij te adviseren in dezen?

Update 16 september 2019:

Na verschillende reacties van mensen die net als ik problemen hebben gezien met de Fairphone 2 en een realisatie dat het hele avontuur in 2018 mij echt teveel tijd en energie heeft gekost heb ik toch moeten besluiten voor mijn eigen gezondheid. Nu Apple ook dual Sim levert en via T-mobile deze e-sim ook gebruikt kan worden ga ik terug naar het Apple universum. Wat hielp is de wetenschap dat de iPhones echt heel lang meegaan! Ik blijf geïnteresseerd in succesverhalen rond de Fairphone 3, ik gun het ze van harte!
Deze pagina delen: