Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Een elektrische camper, de Leavv Fixxter

Na een eerste ervaring met een Evan, een omgebouwde T2 Volkswagen bus nu een test van een nieuwe elektrische camper van Leavv gebaseerd op een Peugeot Expert bus met een CamperFixx interieur.

Omdat onze elektrische ZOE geen vouwwagen kan trekken zijn we een beetje aan het zoeken naar alternatieven en vroegen we ons af of we misschien met een elektrische camper op vakantie zouden kunnen gaan. Eind augustus 2021 hebben we vier dagen deze elektrische Camper van Leavv gehuurd.

Een mooi avontuur! Door het slechte weer merkten we echt hoe klein ook deze camper is en hoe veel kleiner die is dan onze vouwwagen, de Holtkamper Kyte. Dat je voor alle dingen die je wilt pakken uit de kastjes, koelkast op je knieën moet, dat zijn we als vouwwagenkampeerders niet gewend. Het bed boven, waar we echt in wilden proefslapen omdat je dan de benedenverdieping niet elke dag hoeft te verbouwen, bleek slechts 1 meter breed. Er zijn hefdaken die breder zijn, dit was te smal. Van de twee gaspitjes kan er maar 1 gebruikt worden, koken is niet echt mogelijk.

Wij waren niet blij met de keuzes van Camperfixx. Puur persoonlijk, maar wel reden voor ons om eens bij een camperbouwer in de buurt te gaan praten over het ontwerpen van een eigen interieur. Super dat je via Leavv kunt proefkamperen voordat je 75000 euro gaat uitgeven aan een prachtig ogende elektrische camper! Voor mensen die minder ruimte gewend zijn, alles zit er in en je bent natuurlijk zo weg in een weekend of vakantie. De hoogte van de bus is heel beperkt (minder dan 2 meter) waardoor je de bus eigenlijk als gewone auto het hele jaar elektrisch kan rijden. Dat is toch ook best interessant!

Voor range anxiety (angst voor een lege batterij), hoef je met deze moderne Peugeotbus niet bang te zijn. 300 km op de 80 km wegen en 200 op de snelweg waar hij bij Fastned of Shell met 75 kw geladen kan worden. Dan kun je in Nederland en Europa een eind komen.

Op de foto zie je ons staan bij een gloednieuwe, helemaal energieneutrale kamperplaats Stee in Lhee bij Dwingeloo. De eigenaar verhuurt zelf ook een elektrische ZOE aan zijn gasten. Echt een aanrader deze camping.
Deze pagina delen: