Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Showroom Connect Techniek bezocht

Sinds enige tijd zit de firma Connect Techniek op de Molengriendweg 1, dus vlak bij SIF en de Papierfabriek op het industrieterrein. Een firma die zich helemaal richt op de moderne manier van verwarmen met (hybride) warmtepomp en zonnepanelen. In hun vestiging hebben ze allerlei apparaten staan en kan je de buitenunit van de eigen warmtepomp ook horen. Ik heb uitgebreid kennisgemaakt met Ahmed Mabtoul en tijdens dit gesprek gemerkt dat er goede kennis is over dit onderwerp. Naast verwarming kunnen ze ook beveiliging, een accu, een EnergieManagement Systeem (EMS) of een laadpaal leveren. Ze leveren een breed aantal merken.

Tot mijn blijde verrassing hangt ook de warmtepompboiler in de showroom. Een apparaat dat ik bekenden al vaker heb geadviseerd. Dit is een mooie instapmogelijkheid om je warm water zuinig te verwarmen met warmtepomptechnologie, zonder buitenunit. Een tijd geleden kreeg je als gevolg van de subsidie de warmtepompboiler bijna gratis. Maar als die bekenden van mij zich dan bij de eigen installateur meldden dan had die installateur altijd wel een reden om niet in te gaan op deze vraag. Onbekend maakt vrijwel altijd onbemind. Mooi te zien dat Connect Techniek wel warmtepompboilers installeert.


Zoals gezegd, alle vormen van warmtepompen is te zien. Van kleine hybride warmtepompen, grotere die in de toekomst de woning na isolatie volledig aardgasloos kunnen verwarmen (zogeheten All-electric ready) en natuurlijk full-electric versies. Ook als je geïnteresseerd bent in een lucht-lucht warmtepomp (in de volksmond airco) ben je aan het goede adres. Daarbij kan je een plafond-unit kiezen, vooral geschikt voor koeling, maar ook kiezen voor een lagere unit, die vooral geschikt is voor zuinig verwarmen. Lees mijn blog nog eens na van een zeer tevreden gebruiker, inclusief foto.


Tijdens je bezoek aan de showroom of bij je thuis wordt gekeken naar je huidig verbruik, de isolatiegraad van je woning, een warmteverliesberekening gemaakt en een voorstel ontwikkeld voor alternatieve verwarming. In combinatie met zonnepanelen duurzaam en CO2 arm of vrij. Als je woning beter eerst geïsoleerd kan worden zullen ze je het ook vertellen.


Voor de monitoring (meten is weten, altijd door mij ook benadrukt) hebben ze een eigen tool ontwikkeld, een zogenaamd EnergieManagement Systeem (EMS). Alle geschikte apparaten kunnen worden gekoppeld en zeker als de saldering voor zonnepanelen ooit wordt afgeschaft, kan je opwek en teruglevering aan het net nauwkeurig plannen. Heel toevallig heeft Milieucentraal deze week de tips voor maximaal je eigen zonnestroom gebruiken op een rijtje gezet. Ook een EMS wordt genoemd maar doordat de saldering niet is afgeschat schat Milieucentraal in dat veel consumenten de 300-500 euro toch te veel geld zullen vinden. Zou goed zijn als daar ook subsidie op komt.

Dion Eggels
woensdag, 27 maart 2024 om 15:52

Ahmed Mabtoul heeft afgelopen jaar zeer succesvol zijn F gassen diploma Bij IW Zuid-Oost behaald. Goed om te zien dat er professioneel advies gegeven wordt. Immers elke bestaande woning heeft een op maat gemaakt advies nodig.
Deze pagina delen: