Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Urban miningBeetje toevallig kwam ik er achter dat er nog een plek in de buurt is waar je gebruikte bouwmaterialen kan aanschaffen. Om de hoek bij ons in Roermond wordt een school gesloopt, of beter gedemonteerd en met een groot spandoek werd voor het bedrijf reclame gemaakt. De materialen van de school kunnen straks bij jou weer worden ingezet als je ze via de Gebruikte Bouwmaterialen Weert aanschaft. Dit bedrijf houdt zich bezig met Urban Mining. Waar we vroeger gewoon oude gebouwen sloopten en de grondstoffen verbrandden of stortten, weten we nu dat deze waardevolle materialen nog goed gebruikt kunnen worden. Op het plaatje van de blogpost zie je een oude vloer, waarschijnlijk uit een gymzaal, de lijnen zitten er nog op. Prachtig hout, zo als vloer in jouw huis te leggen. Voor 50 euro de m2 kan deze vloer bij jou liggen. Goedkoper dan nieuw hout. Net als in Heel waar ik eerder over schreef zijn materialen te koop die we normaal nieuw bij de Gamma kopen. Gebruikte materialen inzetten voor jouw klus betekent dat er geen nieuwe grondstoffen en energie nodig zijn, een belangrijke bijdrage in de Circulaire economie. 

Met de aanwezige personeelsleden heb ik gesproken over hun business en de onbekendheid bij consumenten. Ondanks mijn radar voor dit soort ontwikkelingen en zoektochten op het internet had ik hen niet eerder gevonden. De app voor gebruikte bouwmaterialen toont dit bedrijf nog niet, je moet het net weten. Een waarschuwing vooraf, Spierings Sloopwerken BV die deze materialen verkoopt heeft het heel druk. Als je op de bonnefooi afreist naar Risseweg 7 in Weert loop je de kans tegen een dicht hek te lopen. Bel dus even voor je je inkopen gaat doen. Volgend jaar gaat het sloopbedrijf verhuizen en zijn de openingstijden aan de Risseweg beter gewaarborgd.

Wil je liever je gebruikte bouwmaterialen online kopen, kijk dan eens bij GebruikteBouwmaterialen.com van de firma A van Liempd. Verzenden naar je huisadres of afhalen in Sint Oedenrode horen tot de mogelijkheden.
Deze pagina delen: