Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Uitslag van de enquête

Vorige maand verstuurde ik aan mijn nieuwsbriefabonnees de eerste enquête van DuurzaamRoermond in de geschiedenis. Leuk om te maken, spannend of mensen hem zouden invullen en leuk om de resultaten te kunnen lezen. Uit de resultaten bleek dat jullie gemiddeld 4 minuten met de enquete bezig waren. De respons was 55 deelnemers, hetgeen betekent dat 50% van de mensen die de nieuwsbrief openden, de enquete ook invulden. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal maar dit lijkt me een goed resultaat voor zo'n eerste keer.

De conclusie van de enquête is dat mijn lezers goed bezig zijn op het gebied van Volhoudbaarheid. Meer dan 75% heeft al zonnepanelen, de (meest koop)woningen hebben voor 78% spouwmuurisolatie en zelfs 81% HR++ glas. Meer dan de helft heeft een label A of B voor zijn woning, daarbij wel aangetekend dat 22% geen idee van zijn label heeft.

De vraag over gasloos verwarmen leerde dat 36% al weet wat de CV ketel gaat vervangen en nog eens 42% denkt wel een idee te hebben. 21% heeft geen enkel idee. De CV ketel gaat dan vervangen worden door een (hybride)warmtepomp. Dit antwoord kwam al voordat in de media de uitfasering ten gunste van de warmtepomp uitgebreid in het nieuws kwam, dus zoals gezegd, een goed geïnformeerd lezerspubliek! Gasloos verwarmen wordt door veel mensen nog als een brug te ver of lastig ervaren.

Ik vroeg ook wat mensen over hebben voor een energieadvies als ze dat nodig hebben. Ik vroeg dat omdat in Roermond de energiecoöperatie RoerOm Energie graag aan de gang wil gaan met energiecoaches en advisering aan bewoners. In de afgelopen maanden bezocht ik verschillende energiecoöperaties in de buurt. Allemaal hebben ze een andere aanpak en niet alles is even effectief. Jullie antwoorden helpen mij om verder na te denken over de aanpak van dit thema, samen met het bestuur van RoerOm Energie. Het meest werd het antwoord gekozen waarbij het bedrag niet zo relevant was als dit bedrag maar terugverdiend kan worden als de offerte ook wordt uitgevoerd. Dat lijkt mij persoonlijk ook een sympathieke aanpak.

Als je alle resultaten wilt nalezen dan kun je dat op de samenvattingspagina bij SurbeyMonkey doen. Kijk maar eens of je bij de gemiddelde lezers hoort.

Degenen die de moeite namen de enquête in te vullen maakten kans op een boek. Dit is dit keer gewonnen door Niels. Het boek "Duurzaam Denken, Doen" is onderweg. Heb je niets gewonnen, blijf meedoen, je mening wordt gewaardeerd.
Deze pagina delen: