Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Start van de Omwentelaars

Persbericht14 februari 2020

De Omwentelaars starten in Roermond

Op donderdag 5 maart starten de Omwentelaars hun eerste activiteit in Roermond. In de Graasj wordt die avond het eerste Impactgesprek van deze nieuwe groep gehouden. De Omwentelaars willen positieve aandacht voor alles wat er al gedaan wordt aan duurzamer leven. De Omwentelaars is een initiatief van Trees van der Schoot, Floris Mokveld en Janneke Postulart. Het is een netwerk voor mensen die zich verbonden voelen met onderwerpen zoals milieu, natuur en klimaatverandering. Kennis van wat er al is en wie je kunt benaderen als je meer wilt weten over Duurzamer leven is vaak lastig te vinden. Via de website worden de positieve voorbeelden gedeeld en kun je contacten leggen om mee samen te werken.

‘Wij zijn alle drie actief met een bedrijf in de wereld van klimaatverandering, duurzaamheid en een gezonder milieu. Grote vragen waarvoor mensen soms echt geen concrete oplossingen kunnen zien. Toch zijn er enorm veel positieve ontwikkelingen die het waard zijn om te delen en als inspiratie kunnen dienen voor anderen. In de avonden en op de website willen we de dialoog aangaan met iedereen die zijn leven duurzamer wil inrichten. Een positieve benadering gericht op wat er kan en wat jijzelf kan bijdragen.’

Trees, Janneke en Floris nodigen geïnteresseerden van harte uit te komen meepraten op donderdag 5 maart.

Eerste avond in de GraasjOp donderdag 5 maart wordt gestart met een maandelijkse serie avonden, meetups afwisselend op dinsdag en donderdag. De eerste avond staat in het teken van de Verborgen Impact, naar aanleiding van een boek van Babette Porcelijn. Ons gedrag heeft flinke impact op klimaat, natuur en milieu. Maar veel van onze bijdrage is minder zichtbaar of zelfs verborgen. Janneke Postulart is spreker over dit onderwerp.

Natuurlijk besteden we deze avond ook aandacht aan het nieuwe initiatief van de Omwentelaars en bespreken we hoe jij je ook kunt aansluiten bij de Omwentelaars en wat jij belangrijke onderwerpen vindt.

Waar: De Graasj, Knevelsgraafstraat 21, 6041 GP Roermond

Wanneer: donderdag 5 maart van 20:00 tot 22:00 uur.

Zaal open vanaf 19:45 uur

Op de website www.deomwentelaars.nl vind je meer informatie over het initiatief. In de komende maanden willen we aandacht besteden aan een gezonde leefomgeving, duurzaam (ver)bouwen,  bewoners aan het stuur, de energietransitie, plastic zwerfafval enzovoort. Bezoekers worden opgeroepen mee te denken over onderwerpen. Ter inspiratie zullen sprekers worden uitgenodigd, VPRO Tegenlicht documentaires worden vertoond of workshops worden georganiseerd. 

WinOnder de bezoekers van de eerste avond wordt een exemplaar van het boek “de Verborgen Impact” van Babette Porcelijn verloot. 

Guido Beusen
maandag, 17 februari 2020 om 12:40

Klinkt veelbelovend! Ben benieuwd en wil graag deelnemen!

http://www.foodvibe.nl
Deze pagina delen: