Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Eerste gebruiker van de elektrische deelauto

Twee weken geleden kondigde ik via de blog van DuurzaamRoermond/Bona Ciklo aan dat ik nu rijd met een elektrische auto en dat anderen deze auto ook kunnen gebruiken. De eerste elektrische deelauto in Roermond is een feit. Op de foto van deze vervolg blog staat de eerste medegebruiker. Jeroen woont tegenover ons en had mijn initiatief opgepikt tijdens de jaarlijkse buurtwandeling. Heel soms hebben ze als gezin twee auto's nodig, in het verleden hadden ze er ook twee. Het idee om een gedeelde auto in de straat te hebben sprak Jeroen wel aan. Hij meldde zich via het deelplatform dat mijn initiatief ondersteunt, GoodMoovs aan voor medegebruik van de zakelijke auto van Bona Ciklo. Na controle van zijn rijbewijs kon Jeroen aan het reserveren gaan. Voor een rit naar Rotterdam en Antwerpen zou hij graag met de elektrische auto willen rijden. Dat betekende wel dat Jeroen de eerste werd die aan de snellader de Nissan Leaf zou bijladen, ik was nog niet verder gekomen dan Limburg en de plaatselijke openbare laadpalen.

Het platform van Goodmoovs is simpel voor de medegebruikers. Na reservering heb je alleen je smartphone nodig en een korte instructie over het gebruik van de app en elektrisch rijden en laden. Deze instructie duurde niet langer dan 10 minuten en ondanks dat Jeroen die lastige naam (Chademo) van de snellaadkabel maar niet kon onthouden was het fast chargen langs de snelweg ook een peace of cake. Na gebruik parkeerde Jeroen de auto aan de openbare laadpaal waar ik hem 's avonds volgeladen weer kon wegnemen. Eerste deelgebruik succesvol afgerond. Jeroen, bedankt voor je pionierende eerste gebruik! Jeroen was vol lof over het gemak en genoot van het elektrisch rijden. Doordat deze tijdelijke auto een wat beperkte range (netto 120 km) heeft nodigt die wel uit om lekker rustig te rijden en de verwarming sporadisch aan te zetten. Onthaasten er dus gratis bij! Maar met de goede snelladers langs de snelweg is zelfs naar de andere kant van het land gaan geen probleem.

Elektrisch rijden met je eigen elektrische auto kan best prijzig zijn, maar mocht je interesse hebben in dit initiatief (dat voorlopig een pilot is, want ook voor mij is de combinatie zakelijke auto en deelgebruik compleet nieuw) dan kun je rekenen met 0,35 cent per km exclusief laden aan de snellader. Er is ook een abonnement-structuur die ik graag met je deel als je meer wilt weten. Daarin zit een combinatie van prijs per kilometer en prijs per uur.

Als er meer belangstelling is wil ik nog een avond organiseren om alle vragen die er leven te beantwoorden. Als jij zelf ook een keer de auto wil lenen, stuur me dan een bericht (info (at) Bonaciklo.nl) dan maak ik een account voor je aan. Of laat weten dat ik je moet uitnodigen voor de avond.
Deze pagina delen: