Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Hergebruiketiketten

Updated blogpost: etiketten nu alleen nog zelf te printen

Zoals te zien is in één van de reacties op deze blogpost zijn de hergebruik etiketten niet meer te koop. Wel heeft de Omslag in Eindhoven ervoor gezorgd dat je de etiketten zelf kunt printen. 4 etiketten op een A4 en dan alleen nog met milieuvriendelijke lijm vastplakken. De reden dat de etiketten niet meer te koop zijn, is gelegen in het feit dat papier met (lik)plaklaag niet meer wordt gemaakt. Dus terug naar het zelf maken. Of gewoon een wit velletje plakken maar onderstaande argumentatie voor de hergebruik etiketten geldt nog wel.

Het hergebruik van grote/vaak dure enveloppen die je van bedrijven en leveranciers krijgt kan enorm duurzaam is. Met een simpel etiket van 5 cent voorkom je dat nieuwe enveloppen moeten worden gebruikt. Toch heb ik zelf nog nooit een envelop met hergebruiketiketten ontvangen in al die jaren. Blijkbaar zijn er niet veel mensen die ze gebruiken. Ook ikzelf niet moet ik bekennen. Niet dat ik geen enveloppen hergebruik, ik plak er gewoon andere stickers op of een geprint velletje. Toch valt er wel wat te zeggen voor het gebruik van hergebruiketiketten. Je roept namelijk mensen op hetzelfde te doen. Na te denken over milieu, duurzaamheid en recycling. Compleet met besteladres voor je eigen pakje. Misschien is dat wel de reden waarom de etiketten niet veel worden gebruikt. We willen helemaal niet als prekers worden gezien. Maar in de huidige tijd van duurzaamheid is het wellicht een goed voornemen deze etiketten te gaan gebruiken. Ik ga in elk geval een setje printen. Doe jij ook mee?

 

 

 

Maaike Hoijtink
dinsdag, 18 september 2012 om 20:32

Wat fijn dat deze informatie is geplaatst. Ik was ook al op zoek omdat mijn voorraadje van etiketten van de kleine aarde op was. Ik ga nu meteen een nieuwe bestelling doen :)

Giel Verbeeck
maandag, 10 maart 2014 om 12:19

Helaas, omslag houdt er ook al mee op. Wie weet nog een andere leverancier?

Floris Mokveld
dinsdag, 29 april 2014 om 20:41

Via de website van de Omslag kun je de etiketten nu zelf printen. Likbaar papier is blijkbaar niet meer leverbaar.
http://www.omslag.nl/hergebruiketiketten/
Deze pagina delen: