Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Een natuurlijke tuin, wil jij dat ook?Bij ons is de kogel door de kerk. Na het energiezuinig maken van de woning gaat nu de tuin onder handen genomen worden. Volledig en professioneel. Het moet afgelopen zijn met de "strijd" tegen onkruid en de tuin moet een natuurlijke plek worden voor insecten, bijen, amfibieën en vlinders. Vanwege de verwachte klimaatverandering en de oplopende temperaturen komt er een zwemvijver(tje) voor wat afkoeling. De meeste materialen uit de huidige tuin worden hergebruikt in stapelmuurtjes die een mooie plek voor alle beestjes.

Je leest al, niet iets dat wij zelf, stadsmensen, kunnen uitvoeren. Wij zijn erg blij dat we bij Appeltern de afgelopen zomer de firma Soontiëns ontmoetten. Binnen de vereniging de Wilde Weelde zijn zij zeer actief met de aanleg van natuurlijke en ecologische tuinen. Wij zijn héél benieuwd!

Nu, begin maart, zijn de meeste werkzaamheden uitgevoerd. Het resultaat zie je hieronder. De planten moeten natuurlijk nog gaan groeien, het kasje moet nog worden geplaatst maar verder ziet alles er uit zoals we hadden gehoopt. Ter vergelijking ook de oude tuin. Wil je meer details zien, kijk dan eens in het album van Nicole.

  

Kraakman
maandag, 23 maart 2015 om 06:38

Het ziet er echt prachtig uit. Wat een verandering zeg op de foto´s. Goed gedaan!
Deze pagina delen: