Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Duurzaamheidsfestival Leudal 2018

Poster Duurzaamheidsfestival zondag 24 juni

Op zondag 24 juni 2018 van 11:00 uur tot 16:00 uur organiseert de gemeente Leudal een duurzaamheidsfestival. Duurzaamheid wordt door veel mensen als een belangrijk onderwerp gezien, voor henzelf en voor hun kinderen. De snelheid waarmee we onze grondstoffen opmaken en de veranderingen in het milieu en klimaat, gaan veel mensen aan het hart. Wil jij het ook anders doen, maar weet je niet hoe? Dan is dit festival een bron van inspiratie.

Op deze markt laten bedrijven en organisaties zien hoe het anders kan. Een circulaire samenleving, waarbij afval weer grondstof wordt voor nieuwe producten of we producten hergebruiken. Ons vervoer en woning voorzien van zonne-energie, windenergie en aardwarmte, waardoor gas en olie niet meer nodig zijn. Schone energie die altijd voor handen is. Moeilijk en onbegrijpelijk denkt u misschien? Vaak is dit het echter niet. Het is beter voor het milieu en klimaat en vooral ook leuk en brengt mensen bij elkaar. Veel initiatieven worden namelijk SAMEN opgepakt, via coöperaties, wijkinitiatieven en duurzame investeringen.

Wie zijn er op deze dag aanwezig? Bekijk ook de folder.Folder Buitenkant

Zonnepaneelinstallatiebedrijven

Installatiebedrijven voor warmtepompen

Isolatiebedrijven

Energieadviseurs

Biologische groente en fruitbedrijven

Circulaire bouwbedrijven, tweedehands materialen en kringloopinitiatieven

Energiecoöperaties

Fairtrade, eerlijke schone kleding

Elektrisch vervoer, auto’s en fietsen

en nog veel meer.

Folder binnenkant

De lijst met deelnemers groeit, de laatste stand van zaken vind je hier

Gedurende de dag worden interessante lezingen gehouden, het programma vind je hier.

Deze bedrijven en organisaties laten zien dat er echte alternatieven zijn, die bovendien ook modern, leuk en interessant zijn. We hoeven niet terug in de tijd om duurzamer te leven.

De studenten van de universiteit van Eindhoven zullen aanwezig zijn met hun Stella zonneauto. Deze familie auto waarin plek is voor 4 personen

Nederland, Eindhoven, augustus 2017.Stella Vie, de derde familie-zonnewagen van Solar Team Eindhoven, een multidisciplinair studententeam van de TU Eindhoven.foto: TU/e, Bart van Overbeeke

won al twee keer in Australië. Met hun auto aanwezig en een lezing laten ze zien wat onze toekomst is, rijden op zonne-energie.

De dag is gevuld met activiteiten voor zowel jong als oud, dus kom vooral met het hele gezin. Voor kinderen zijn er ook leuke activiteiten.

Schrijf het alvast in je agenda en kom op 24 juni 2018 tussen 11.00 en 16.00 uur naar het Duurzaamheidsfestival bij het Gemeentehuis in Heythuysen.

De organisatie is in 2018 in handen van Floris Mokveld van het bedrijf Bona Ciklo. Meer informatie en alle vragen kunnen gesteld worden via 06 182 264 22 en/of leudalmarkt@bonaciklo.nl. Bij de gemeente kun je met vragen terecht bij Robert Wilms (0475 85 90 00).

Volgend artikel:
Waarom heb jij nog geen zonnepanelen op je dak

Vorig artikel:
Elektrische aansluiting opwaarderen?


Artikel onderwerpenGerelateerd

Green Make Over start weer
Warmtebeelden van je woning
Gast Blog: Bereken je eigen CO2 uitstoot/voetafdruk
Het Duurzaamheidscentrum gaat er komen!
Andere, nieuwe soorten warmtepompen


Deze pagina delen: