Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Verpakkingsvrije boodschappen via Pieter Pot

Na enkele maanden op de wachtlijst, werden vorige week onze eerste verpakkingsvrije boodschappen bezorgd bij ons. Pieter Pot kan heel veel boodschappen bij jou thuis bezorgen, verpakt in mooie Weckpotten dus zonder eenmalige verpakking. De boodschappen zijn zowel biologisch als niet-biologisch verkrijgbaar. Verpakkingsvrije winkels zijn al een aantal malen geprobeerd in het land. Ik kan me nog de winkel in Utrecht herinneren waar we één keer boodschappen konden doen met onze lege potjes en zakken. Maar na enkele maanden pionieren moest deze winkel er mee stoppen. 

Pieter Pot is een landelijk concept waarbij de boodschappen thuis worden bezorgd. In fraaie weckpotten en dus geen plastic of papier. Natuurlijk hadden wij ook de vraag of het vervoer met auto's van PostNL nu zo verstandig is maar volgens de Frequently Asked Questions is er een uitgebreide berekening gedaan die laat zien dat zelfs met vervoer met PostNL de uiteindelijke oplossing beter voor mens en milieu is. De zorgen die ik had bij de oplossing van Ekoplaza (zie mijn eerdere blogpost over plasticfree verpakken) is meteen opgelost. 

Pieter Pot werkt landelijk maar door de enorme toename in corona tijd ook met een wachtlijst. Ik denk dat we drie maanden op de wachtlijst hebben gestaan. Dat vergroot wel je enthousiasme als je eindelijk mag, vast een ingecalculeerde marketing truc. 
Deze pagina delen: