Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Schoner rijden op blauwe diesel

Mijn laatste nieuwsbrief deed een lezer in de pen klimmen. Wonend in Duitsland was hij er achter gekomen dat hij ook op duurzame diesel kon gaan rijden. Elektrisch rijden is nog niet voor iedereen weggelegd, zeker niet als je nog rondrijdt in een zuinige niet al te oude dieselauto. Bij de Tamoil stations bij hem in de buurt is sinds kort tweede generatie biodiesel te koop. Wel wat duurder maar een stuk goedkoper dan een elektrische auto kopen en je draagt toch bij aan een beter milieu. Hij vertelt enthousiast dat zijn Volvo dieselauto bij 90 km/uur 1 op 27 rijdt! Doe jij hem dat al na?

Zijn vraag/opmerking triggede bij mij de herinnering aan het duurzaamheidsfestival in Leudal waar we stroom nodig hadden en niets beter wisten te verzinnen dan een gewoon dieselaggregaat gevuld met gewone diesel te huren. Dom, dom, want bij de locatie van de verhuurder in Horst was ook duurzame blauwe diesel te koop geweest. Maar wist je dat je nu in de praktijk ook kan kiezen voor blauwe diesel, zelfs bij ons in de buurt? Deze diesel wordt gemaakt uit plantaardige afval-oliën en er komt geen fossiele grondstoffen aan te pas. Kijk op de website van Vissers voor adressen bij jou in de buurt! Let wel op want de Esso stations hebben alleen Esso Blue diesel met 30% blauwe diesel en 70% gewone diesel. Een stapje maar er zijn dus ook al 100% biodieselproducten. Wil je weten welke brandstof in jouw auto gebruikt kan worden, check dan eens deze informatie. Dan weet je meteen wat die nieuwe namen ook al weer betekenen.

Dus kan je je nog geen elektrische auto veroorloven kies dan in elk geval bewust voor de nieuwe generatie dieselbrandstoffen. Kleine moeite, een flinke impact!

 
Deze pagina delen: