Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Huren van zonnepanelen via Solease

Sinds een flink aantal maanden ben ik mede-egenaar van de firma Solease. Ik heb via crowdfunding meegedaan om Solease kapitaal te verschaffen om hun business-voorstel te kunnen ontwikkelen. Ondertussen heeft Solease al meerdere succesvolle crowdfundingsrondes gedaan. Ik koos voor Solease omdat het concept van huren van zonnepanelen mij aanspreekt, maar ook omdat hun business filosofie in een circulaire economie past. Solease blijft eigenaar van de panelen die op je dak liggen en waarvan jij de stroom mag gebruiken. Zij monitoren de productie en grijpen in als er iets mis gaat. Bepaalde elektrische delen hebben een beperkte levensduur. Omvormers gaan op enig moment kapot en dan moet je als je eigenaar bent, dat zelf gaan regelen en betalen. Bij Solease ontzorgen ze je en kun je gewoon slapen en je apparaten op zonnestroom laten lopen.

De optie om te huren is voor veel mensen een interessante. Zonder eigen geld of noodzaak voor een lening kun je je dak met zonnepanelen laten vol leggen. De huurprijs van de zonnepanelen is vrijwel gelijk aan de vermindering van de maandkosten bij je energieleverancier. Of het een beetje duurder is of zelfs goedkoper wordt ligt aan je huidige energieprijs. De start van je gang naar gehuurde zonnepanelen begint bij een scan op afstand. Op basis van je energieverbruik en adres krijg je razendsnel een offerte op maat. Op deze manier kan je simpel bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving zonder de rompslomp van het moeten uitzoeken van welke leverancier je kiest.

Mocht je na enige tijd toch liever de panelen overkopen dan kan dat op elk moment, je krijgt korting op de prijs afhankelijk van het aantal maanden dat je al huurde. Heb je wel eigen geld dan is de panelen kopen altijd financieel aantrekkelijker dan huren. Wel ben je dan als eigenaar zelf verantwoordelijk, niet iedereen wil dat.

Ook andersom, als je ervan af wilt dan zijn de stop-kosten transparant bij Solease. Dat vind ik echt een pre bij Solease, de offerte is transparant en compleet, iets dat ik erg belangrijk vind.

Ik heb recent enkele projecten zien realiseren in de buurt. Dat zag er goed uit, met enkele verbeterpunten die ik uitgebreid met hen besproken heb. Daar staan ze ook voor open als relatieve nieuwe speler in de zonnepaneelmarkt. Solease werkt als vergelijkbare bedrijven via positieve klantreferenties. Tevreden klanten zijn betere verkopers dan verkopers die gewoon aan het bellen slaan. Dus een klant kan een nieuwe klant aanbevelen en krijgt dan een zeker bedrag. Ben jij geïnteresseerd in een offerte, start die dan via mijn DuurzaamRoermond-Solease pagina. Mocht je dan inderdaad tevreden zijn en tot aanschaf overgaan, dan gaat een deel van die klantenreferentie bijdrage naar mij zodat ik nog beter dit soort vergelijkingen kan blijven doen.

P.S. Wat ik echt vervelend vind in dit soort trajecten is de start van een nieuwe afrekenperiode. Dit heeft niets met Solease te maken, maar gebeurt bij alle bedrijven die zonnepanelen installeren en waarbij een aanpassing aan de meterkast nodig is. Het energiebedrijf installeert dan een nieuwe meter, maar start ook een nieuwe verrekenperiode. Je krijgt een afrekening voor de afgelopen periode en een nieuw maandbedrag. Maar als jij in de winter zonnepanelen installeert moet je heel veel bijbetalen. Dat krijg je volgend jaar wel terug, maar toch het blijft soms een boel geld (in mijn geval 600 euro!) dat je moet voorschieten. Dit is eventueel nog een reden om je oude (Ferraris) meter toch vooral niet te laten vervangen, maar eigenlijk zouden de energiebedrijven dit soort schokken moeten voorkomen. Je gaat namelijk minder energie gebruiken dus waarom moet je dan eerst een boel voorschieten. Gelukkig is dit zeker niet altijd het geval. Als je na de winter installeert zou dit niet moeten voorkomen. En het mag ook geen reden zijn om geen zonnepanelen te installeren. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, bespreek het op tijd met Solease.
Tabe Jorritsma
zaterdag, 20 april 2019 om 20:10

Onze zonnepanelen werden in november geplaatst inclusief nieuwe meterkast en slimme meter. Daarmee ging ook een nieuwe verrekenperiode in: van 1november tot 31 oktober. Toch ging meteen ons voorschotbedrag flink omlaag, omdat ik in overleg met de emergieleverancier (Greenchoice) rekeninghouden met de verwachte jaaropbrengst van de zonnepanelen daar een goede afspraak over kon maken.
Deze pagina delen: