Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Fietskar

Ondertussen doet onze fietskar al 22 jaar zijn werk. Niet in de winter als het donker is, maar wel veelvuldig in de zomermaanden. Als ik een beetje oplet gaan de wekelijkse boodschappen er net in en wordt weer een kort ritje met de auto bespaard. Het was in 1988 een forse investering maar nu de kar al meer dan 20 jaar zijn werk doet, is het wel een goede aankoop gebleken. Onze Handy wordt helaas niet meer gemaakt, er was toch te weinig markt voor, toen. De Fietsersbond heeft nu beschikbare karren getest. Op de website van IZIBIKE kun je een aantal van deze karren rechtstreeks bestellen. Ook voor fietskarren geldt hetzelfde als voor zonnepanelen, je ziet ze in Roermond veel te weinig. Wie volgt?

Update 14-12: inderdaad laat de trekhaak zich wat lastig monteren op de nieuwe fietsen. Enkele jaren geleden hebben we een Bobike mountainbike beugel gekocht. Nu kan de trekhaak weer worden gebruikt.

Fietster
dinsdag, 14 december 2010 om 12:03

Wij hebben zo'n kar ook al 25 jaar; alleeen is het jammer dat de trekhaak niet op de fietsen van tegenwoordig past. We gebruiken hem alleen nog als handkar als we veel boodschappen hebben; ons gezin bestaat nog maar uit 2 personen; dan passen de boodschappen ook in 2 fietstassen.

Floris Mokveld
dinsdag, 14 december 2010 om 20:34

Herkenbare reactie. Wij hadden hetzelfde probleem met de nieuwe fietsen maar vonden een oplossing in de bobike kinderstoeldrager voor mountainbikes. Hierdoor kon de trekhaak met wat aanpassingen weer worden gebruikt.

Patrick
vrijdag, 10 februari 2012 om 09:53

Helaas zijn fietskarren over het algemeen zeldzaam en worden onderschat met wat je er allemaal mee kan vervoeren.

Ook mijn vrouw en ik gebruiken een "Handy"transport voor onze dagelijkse boodschappen. We hebben deze fietskar vorig jaar gekocht op marktplaats en helemaal vernieuwd. Frame helemaal opnieuw geschilderd, de oude bak vervangen voor een nieuwe, nieuwe koppeling en alle moeren en boutjes vervangen. Ook hebben we de kap verstevigd en er een imperiaal opgeplaatst.

De kar was het zeker waard want we hebben er inmiddels alweer veel plezier mee beleefd en spullen mee vervoerd! De eerste vakantie word over 2 maanden gemaakt met dit karretje (+/- 200km)

Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die dit karretje nog eer weten te bewijzen!!!

Hier een link met 2 foto's van onze Handy http://www.mijnalbum.nl/Album=OYVSSXKQ

Floris Mokveld
vrijdag, 10 februari 2012 om 22:16

Wat een leuke reactie, Patrick! Fantastisch karretje na het opknappen. Heel leuk om te zien. Je moet er maar één tegenkomen op marktplaats. Veel plezier ermee!

Joan
maandag, 26 juni 2017 om 10:36

Grappig. Dit was onze eerste fietskar (ruim 30 jaar geleden). Buiten de wekelijkse boodschappen hebben we er ook een metalen raster op laten maken voor vervoer van de hond. Voor de aansluiting op de fiets hadden we ook een dempend tussenstukje gekocht.
Helaas dachten we de kar niet meer nodig te hebben en hebben we het jaren terug verkocht op marktplaats. Helaas is een goede vervangingen niet meer te vinden.

Floris Mokveld
maandag, 26 juni 2017 om 12:46

Zonde hoor dat dit soort kwaliteit niet meer wordt gemaakt. Laatst heb ik de houten deksel die we hebben toegevoegd nog een keer gebruikt toen ik echt veel weg moest brengen naar het kringloopcentrum. Je kan zoveel met de fiets als je de goede gereedschappen/materialen hebt!

A.C. ter Mors
zondag, 14 juli 2019 om 09:33

Wij hebben nog steeds een Handy fietskar in onze garage staan. De koppelingen zijn járen geleden met fietsen en al gestolen. Tot nu toe was het onze fijnste fietskar! Wie weet of er nog een koppeling te koop is ergens of een andere manier om de fietskar aan de fiets te bevestigen?

ED Stui
vrijdag, 8 mei 2020 om 17:11

Ik ben op zoek naar een fiets kar als deze als iemand zich geroepen voelt om hem te verkopen hoor ik het graag op knappen geen probleem mits betaal baar is.

Bjorn
zaterdag, 27 maart 2021 om 21:10

Sinds vandaag ook in het bezit van een nette handy transport fietskar. Mooi degelijke kar. Mis alleen de koppeling. Word zelf fabriceren denk ik want kan niets vinden hiervoor, ook geen voorbeeld. Of ombouwen naar gangbare koppeling.

Floris Mokveld
zondag, 28 maart 2021 om 19:34

Ik blijf ook zoeken naar de koppeling. Is mij niet gelukt.

Bjorn
woensdag, 31 maart 2021 om 18:33

Ik heb inmiddels een universele fietskar koppelingset van mirage gekocht. Deze ga ik pasmaken. Nu heb ik het frame geschuurd en gelakt, hout opgeknapt, en zit ik met het volgende probleem : lagers van de sterwielen gaan stroef. Zijn jaren 80 Bernardi 20inch kunstof velgen die veel in bmx fietsen werden gebruikt. Kan er geen lagers voor vinden. Iemand een idee?

Sandra
vrijdag, 10 september 2021 om 14:55

Ikzelf heb deze voyager ook nog
Mijn broer heeft m helemaal gereviceerd
Sterk en handig achter mijn scootmobiel

Michiel Langeveld
zondag, 19 september 2021 om 13:50

Over een week of drie hebben wij onze fietskar niet meer nodig... Er zit een originele koppeling bij en een zelfgemaakte koppeling die bevestigd kan worden aan een moderne bagage drager.
Bij interesse, stuur bericht.

PS koppeling voor bevestiging is makkelijk te maken van M10 schroefdraad, rubber deurstop 30mm, paar moeren en ringen M10 en twee ijzerstrips met een gat van 10mm. Allemaal verkrijgbaar bij Hornbach of praxis oid...strips iets breder dan bagagedrager maken. Met lange schroefdraad door gat vastzetten aan bagagedrager. Stuk bovenuit laten steken. 2 a 3 extra moeren erop met bovenop M10 ring. Daarop 30mm deurstop. Zorgen dat schroefdraad nog een stuk uitsteekt zodat je koppeling kan vastzetten met ring en moer erop, of met ring en stukje koperdraad of slotje door te boren gat in schroefdraad..

Sandra
zondag, 19 september 2021 om 15:02

Ed stui
Ik heb een fietskar kom maar kijken en doe maar een bod ,hij is inklapbaar ...

Ynze Dam
zaterdag, 16 oktober 2021 om 22:05

Al 25 jaar heb ik een vogel fietskar, de bevestiging werd gejat ....met fiets....., maar nu maak ik de kar vast met een dun fietskabelslotje....niet ideaal ,maar het werkt.

Margreet Kruize-Rota
maandag, 22 november 2021 om 14:18

Een van de eerste fietskarren van de Vogel kochten wij. Na intensief gebruik, verkochten wij hem aan een kennis. Ze gebruiken hen nog steeds. Inmiddels 45 jaar oud.
Wat een kwaliteit.

Rolf Westerveld
maandag, 10 april 2023 om 00:38

Ook wij kochten een De Vogel fietskar in 1993 in Amersfoort. Kinderen mee vervoerd toen deze klein waren, naar de bouwmarkt, milieustraat, etc. Nu vooral de weekboodschappen. Krijg nog steeds vaak hele leuke reacties.
Koppeling werkt nog steeds prima. Top kwaliteit!

Sandra
woensdag, 10 mei 2023 om 08:35

Ik heb de vogel fietskar volledig gereviceerd extra draagbeugel eronder nieuwe bak opnieuw geverfd alleen het dek is er niet meer bij ...ik mag hem dus niet achter mn scootmobiel daar ik dan niet verzekerd ben ...is er intresse?

Piet Jansen
donderdag, 8 juni 2023 om 15:22

Beste,

Wij hebben dezelfde fietskar als op de afbeelding en zitten met het zelfde probleem dat de trekhaak niet meer op de fiets past. Welke Bobike mountainbike beugel hebben jullie gekocht? Dan weet ik welke ik moet halen.

Deze misschien?
https://www.fietsparts.nl/fietsonderdelen/fietsstoeltje/bobike-onderdelen/3116-bobike-maxi-atb-beugel-compleet-voor-op-zadelpenbuis-achterzitje.html

Floris Mokveld
vrijdag, 9 juni 2023 om 12:35

Deze lijkt op degene die wij hebben gekocht en gebruiken. Dit lijkt de opvolger van onze oude beugel en bedoeld voor hetzelfde doel. Ik zou de beugel van de trekhaak hier wel op kunnen monteren. Als je een foto wilt van mijn beugel moet je het even zeggen.

Piet Jansen
vrijdag, 9 juni 2023 om 12:58

Bedankt voor de reactie. Ik ga hem bestellen. Hopelijk rijden we met de nieuwe fiets straks net zo fijn met het karretje :)
Deze pagina delen: