Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Een nieuwe start: Bona Ciklo

Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid

Floris Mokveld. ZZP voor duurzaamheid/ volhoudbaarheid

 

 

 

 

 

Maandag 20 november was een bijzondere dag. Na 31 jaar in allerlei functies bij één bedrijf, nu aan het hoofd van mijn eigen bedrijf/eenmanszaak Bona Ciklo. Bona Ciklo is Esperanto voor Goede Kringloop en dit geeft goed aan wat ik met dit bedrijf beoog. Lezers van deze blog weten dat ik al jaren met Duurzaamheid/Volhoudbaarheid bezig ben. Het is waar mijn hart ligt, waar ik energie van krijg. De beperkte grondstoffen en eindige energiebronnen gecombineerd met de klimaatverandering vereisen grote veranderingen op meerdere terreinen:

het omgaan van een lineaire economie naar een circulaire economie

de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energieopwekking

een volhoudbare levensstijl van consumenten vereist dat we anders gaan leven. Minder vlees eten, onze spullen repareren in plaats van weggooien etc.

De komende jaren moeten er heel veel projecten starten en succes hebben in deze gebieden. Als ZZP-er ben ik beschikbaar voor dit soort projecten als aanjager, kwartiermaker, coördinator, programma/projectmanager. In plaats van naast een baan in de reguliere industrie nu als enige baan. Erg interessant!

Het motto van Bona Ciklo is Betrouwbaarheid in Volhoudbaarheid.

de website is www.bonaciklo.nl

Voor mij is het Brundtland rapport “Our common future” uit de 80-er jaren nog steeds actueel. Wij in onze generatie moeten zoveel of zo weinig van de grondstoffen en middelen van de aarde gebruiken dat onze kinderen met dezelfde levensstijl ook nog goed en prettig kunnen leven. Daar is op dit moment geen sprake van. Als iedereen op aarde zou leven zoals wij nu doen zouden we 4-5 aardes nodig hebben. We hebben er maar één , dus het roer moet echt om.

Vandaar dat ik graag Volhoudbaarheid hanteer, Zuid-Afrikaans voor Duurzaamheid. Het geeft de kern van “Our Common Future” goed  aan.

Niels Thijssen
woensdag, 22 november 2017 om 20:18

Heel veel succes en ik blijf je volgen!!

https://www.renewable-energy-now.org
Deze pagina delen: