Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Groen Roermond

Stadsweide Roermond

 

Een tijd geleden raakte ik aan de praat met één van de ambtenaren die in het kader van de toekomstvisie 2030 voor Roermond de mening van de burgers bij de AH kwam beluisteren. Een leuk gesprek volgde, onder andere over het gebrek aan groen en parken in Roermond. In mijn gevoel, welk werd versterkt toen we keken naar de luchtfoto van Roermond, wordt elk gaatje opgevuld met huizen en kantoren en is er geen ruimte voor een park zoals in andere groene steden*. De betreffende ambtenaar noemde toen de plannen met de Stadsweide. Het heeft tot deze week moeten duren voordat we eindelijk de Stadsweide ontdekten. Maar het is een prachtig gebied, volledig ontsloten via hekjes en wandelpaden via knooppunten. Bovenaan zie je de wandelknooppunten van het knooppunten netwerk. Op de site van de RoutebureauLimburg kun je de Midden-Limburgse planner gebruiken om je route uit te zetten. De foto's bij dit artikel zijn impressies van de afwisseling van natuur, grasland, vee, water in dit mooie gebied. Ik ben gestart bij restaurant "Geweun Meneerkes" (kruisje op de kaart) en vervolgens de route 10, 50,1,2 en terug naar Meneerkes. Ongeveer 5 km. Wel wandelschoenen mee, het is redelijk zachte grond vol koeienvlaaien en ongelijk.

Ondanks dat het gebied uitstekend is voorzien van wandelknooppuntpaaltjes raakte ik toch tweemaal gedeeltelijk de weg kwijt. Je kunt natuurlijk gaan lopen met de speciale wandelknooppunt kaarten die je bij de VVV kunt aanschaffen, maar de APP is wellicht voor veel mensen nog veel beter. Je kunt met GPS meteen zien waar je van het padje af bent geraakt. In de APP kun je natuurlijk de route ook plannen.

Voor IOS kun je bijvoorbeeld de Wandelen NL app voor de knooppunten aanschaffen. Voor Android telefoons zal er ook een APP zijn, maar ik heb geen Android telefoon. Als iemand de juiste APP kent, laat het me even weten dan voeg ik de link toe. Lastig is dat de wandelknooppunten nog niet in een landelijke planner zijn samengebracht en de meeste apps voor België zijn ontwikkeld.

Al met al is deze stadsweide een aanrader als je eens lekker wilt wandelen. Dichtbij en toch zo stil en afgelegen. ls je van een afstand wilt zien hoe het gebied er uit ziet dan moet je koffie gaan drinken bij La Place in de laatste Outlet uitbreiding. Dat was exact hoe wij eindelijk na al die maanden op de stadsweide terecht kwamen.

 

* In de afgelopen maanden, na het gesprek met de ambtenaar kwamen we in Den Haag terecht. Den Haag staat bekend als de groene stad, hetgeen ook geheel terecht is. Met het Haagse bos heeft Den Haag natuurlijk al veel groen, maar duidelijk is dat jaren geleden bewust is gekozen voor veel groen in de stad. Elke straat heeft bomen er zijn veel parken en parkjes en het verschil tussen Den Haag en Roermond is enorm. Als er nog inspiratie nodig is over hoe het ook kan zou een werkbezoek aan Den Haag geen slecht plan zijn, wat een verschil!
Deze pagina delen: