Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Zonnepanelen in de Jonge Kerk (4)

Dit is een (alweer) update van een eerder artikel. Er zijn weer nieuwe installaties bijgekomen. Vandaar de update. Waar het percentage zonnestroom bij Jonge Kerkers vorige keer door de 20% ging gaat het totaal van de installaties die ik ken, nu naar 21,1% (!) van het totaal elektraverbruik van de bezoekers van de Jonge Kerk. Echt super!

Veel van de lezers van mijn blog zie ik regelmatig in de basisgroep Jonge Kerk in Roermond. Het aantal leden van de Jonge Kerk die zelf panelen op het dak hebben liggen is behoorlijk opgelopen. Je kunt als je geïnteresseerd bent vast wel iemand bij hou in de buurt vinden met panelen. De mensen van wie ik weet dat ze panelen hebben en die in de fantastische grafiek zijn meegenomen zijn:

Paul Simons

Joop en Dinie Lammers

Cor en Lies Schreuder

Margreet Schreuder

Hans en Gondeke Lamboo

Charles Delnooz

Kees Mokveld

Margreet en Gerard Spoelstra

Frans en Nel Heijnen

Har en Anjo Geenen

Gonny Vervuurt

Dick Knook

Wim en Yvonne Janssen

Jan en Clarie Hendrix

Tom en Marieke Naaijen (2)

Jacomien Kwantes

Carla en Fiel Schelfhout

Jo en Mieke Schreurs

Jos en Jeanne Leijendekkers

Kees en Mary Spapens

Frans Lemmers en Jolien Kramer

wijzelf

Misschien ben jij ook wel lid van de Jonge Kerk (sympathisanten in Roermond en omgeving tellen ook mee) en ben ik jou vergeten, of weet ik het gewoon niet van jou. Laat me dat dan even weten dan zal ik de grafiek aanpassen. Ik hoop binnenkort ook foto's te plaatsen van de installaties
Niels Thijssen
dinsdag, 11 september 2012 om 22:19

Worden deze systemen ook bemeten en bijvoorbeeld in Sonnenertrag.eu opgevoerd?
Zet je ze ook op die manier op de kaart, toch? :)

Floris Mokveld
dinsdag, 11 september 2012 om 22:32

We hebben het in elk geval in onze training uitgelegd, maar of iedereen het al gedaan heeft..... Binnenkort een opvolgmeting, dan kunnen we daar nog eens aandacht aan besteden. Er zijn een aantal mensen die internetmonitoring bij de leverancier hebben meebesteld, die zullen wel niet ook op sonnenertrag te vinden zijn.

Johan Nijnens
woensdag, 16 januari 2013 om 23:14

Dag Floris,
Prima resultaat daar in Roermond en omgeving, blij dat te lezen. Kleine kanttekening: op de X-as zijn de jaren 2008 en 2011 niet opgenomen. Als dat wel gebeurt is het nog steeds een behoorlijke toename, echter toch iets minder dan de grafiek nu aangeeft.
Critici - en dat ben ik zeker niet - smullen hiervan, en dat verdien je niet en zeker niet de mensen die in toenemende mate in PV investeren.

Floris Mokveld
woensdag, 16 januari 2013 om 23:45

Goed gezien dat de x-as niet volledig juist is. Dat is echter een gevolg van het opdelen van de x-as in een verkeerd aantal delen. Daardoor zijn de jaargetallen op de as slechts de afgeronde getallen en niet de gehele jaren. 2008 en 2011 zijn wel degelijk meegenomen. Ik zal de volgende keer de x-as beter onderverdelen. Voor de grafiek en de toename maakt het niet uit maar terecht constateer je dat deze grafiek iets vreemds bevat. Bedankt voor de feedback!
Deze pagina delen: