Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Voedselverspilling tegengaan

update 20 januari. Mede dankzij de steun van verschillende lezers van deze blogpost is de crowdfunding geslaagd. Misschien vind jij binnenkort wel een lepel naast je bord.

Jaarlijks belandt er in de Nederlandse horeca 51.000.000 kilo goed voedsel in de afvalbak. Dat is niet alleen heel zonde, maar ook nog eens alles behalve duurzaam. Hoogtijd om daar samen iets aan te doen!

Meer dan de helft van Nederlanders zou na een diner maar al te graag het overgebleven eten mee naar huis willen nemen, maar durft hier niet om te vragen. Anders dan in bijvoorbeeld Amerika, maar ook de landen om ons heen, is het hier niet gewoon om naar een doggybag te vragen. Projectbureau VerdraaidGoed heeft om die reden de Foodiebag ontwikkeld. Dit is een nieuwe generatie doggybag die eventuele gêne wegneemt doormiddel van een speciale lepelclip die in restaurant op tafel ligt. Door de clip aan je bord te schuiven, weet de ober dat je het eten graag mee naar huis wil hebben.

Restaurants zijn echter nog wat terughoudend met het aanbieden van een doggybag, zolang hun gasten hier niet actief om vragen. Daarom is de Foodiebag Crowdfunding in het leven geroepen. Doormiddel van het sponsoren van een Foodiebag proefpakketten, laat de bewuste Nederlander zien toe te zijn aan een cultuuromslag. Voor iedere €5 die er wordt gestort, wordt er een Foodiebag proefpakket verzonden naar een restaurant in Nederland, zodat zij kennis kunnen maken met deze vernieuwde doggybag en zich bewust worden van deze wens van hun gasten.

Bijdragen aan deze actie tegen voedselverspilling kan via oneplanetcrowd.nl/project/foodiebag 

 
Deze pagina delen: