Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Stichting Roer Om

Afgelopen week  was er weer reden tot feesten. We zijn we met een aantal mensen bijeen geweest om ons over de statuten en bestuur van de nieuwe stichting Roer Om te buigen. Na de organisatie van de Duurzame Dag in 2010 en bij het opzetten van activiteiten rond om Transition Town Roermond, bleek al snel de behoefte aan een stichtingsvorm om praktische en noodzakelijke zaken te regelen. De brainstorming heeft de naam Stichting Roer Om opgeleverd. Het moet anders, het kan ook anders. Deze overkoepelende stichting zal onderdak geven aan activiteiten als Transition Town en Duurzame Dag Roermond in de vorm van werkgroepen maar ook op andere wijze duurzame ontwikkeling gaan ondersteunen. De duurzame ontwikkeling (duurzaam kan nogal wat betekenen en is af en toe een hype-woord) dan in de betekenis van: Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. (Brundtland 1987)

De doelstelling van de stichting is als volgt gedefinieerd:

Stimuleren, faciliteren en promoten van duurzame ontwikkelingen

Door:

Initiëren en/of participeren in publieksgerichte activiteiten

Steunen en/of uitvoeren van duurzame projecten

Het bestuur van de stichting zal bestaan uit de volgende leden:

Voorzitter: Floris Mokveld

Vice-Voorzitter: Harrie Smits

Penningmeester: Peter van den Boogaard

Secretaris: Peter Loomans

Bestuurslid: Henriette Stroucken

De volgende stap is het naar de notaris gaan voor vastleggen van de statuten en het aanvragen van een Kamer van Koophandel inschrijving. Web-adressen zijn aangevraagd en binnenkort ook online. In 2011 zullen jullie nog veel horen over de activiteiten van deze paraplu-stichting die veel gaat samenwerken met de bestaande organisaties op dit vlak.
Rob Olsthoorn
zondag, 30 januari 2011 om 23:03

Geachte leden van Roer Om,

Van harte gefeliciteerd met dit nieuwe initiatief.
Ik hoop dat wij vanuit het bedrijfsleven met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunnen aansluiten bij jullie missie en daar mede invulling aan kunnen geven!

Veel succes en plezier met de nieuwe stichting!!

Rob Olsthoorn
PostMasters Roermond

Janne Opmeer
zondag, 6 februari 2011 om 10:30

Beste kersverse bestuurleden,

Ook ik wil jullie feliciteren met dit initiatief, waarvan hopelijk een positieve impuls uitgaat naar duurzame initiatieven in Roemond e.o. zowel op niveau van particulieren als bedrijven.

M.vr.groet,
Janne opmeer
Deze pagina delen: