Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

RoerOm Energie, een energiecoöperatie in oprichtingDe website is live: www.RoerOmEnergie.nl, de publiciteit gestart. Meld je via de website aan als geïnteresseerde en kom naar de aftrapavond op 3 juni. De plannen zijn beschreven op de website. We willen, onder de naam van onze duurzaamheidsstichting, gaan werken aan Duurzame Energie in Roermond op Coöperatieve basis. Het Roer moet Om op energiegebied. Hoe? Wat? Dat is het leuke van een coöperatie, de leden kunnen er met eigen kracht ook eigen vorm aan geven.

Ideeën die de laatste tijd de ronde deden zijn: Zonnepanelen op het Yageo terrein aan de Bredeweg, voldoende dakoppervlak aanwezig. Of we brengen alle zonnepanelen op de 1000 daken in Roermond samen onder bij een eigen energiebedrijf. Wat is er leuker dan zelf je energie opwekken en verkopen op de markt? Kunnen we wellicht wat met de zogeheten postcode roos en lokale energieopwekking voor mensen die geen eigen dak hebben. Genoeg ideeën maar vooral ook de ruimte voor jouw ideeën. Geef je op en kom ook langs op 3 juni!

RoerOm Energie werkt nauw samen met HierOpgewekt, de samenwerking tussen de Hier campagne en de natuur- en milieufederaties die met geld van de postcode loterij initiatieven als het onze proberen te helpen door kennisopbouw en delen van kennis. Kijk maar eens op die website voor onder andere de uitgebreide kennisdossiers.
Deze pagina delen: