Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

KrnwtrIk heb al eerder over de Dopper en de Join the Pipe flesjes geblogt. Twee mooie flesjes waarmee je heel heel veel plastic flesjes kunt uitsparen door je flesje gewoon met kraanwater te vullen, bijvoorbeeld bij zo'n Join the Pipe watertappunt waarvan je er steeds meer in Nederland ziet verschijnen. Door de flesjes regelmatig af te wassen blijven ze fris en je water helder en smakelijk. Je Spa flesje hervallen heeft toch echt als nadeel dat het niet goed te reinigen is. Ik kwam laatst een blogpost van een medeblogger tegen die wees op de weekmakers die worden gebruikt bij de productie van plastic flesjes zoals bijvoorbeeld de Dopper. Dit soort chemicaliën kunnen uit het plastic in je water komen. Bovendien als je yoghurtdrank in je Dopper doet weet ik niet zeker of je alle smaak er makkelijk uit krijgt. Om die reden zijn er ook stalen flesjes op de markt zoals het exemplaar op de foto. Gekocht bij het Groene Hert in Nijmegen maar deze flesjes kom je overal tegen. Een bijkomend voordeel is de lekvrije dop. Mocht je de fles namelijk willen gebruiken om yogho yogho in mee toegeven naar de lagere school dan is het simpel lekdicht afsluiten een belangrijke eis. De dopper en de Join the Pipe fles scoren dan niet zo goed in kinderhanden. Mijn collega blogger had de stalen fles getest, die is heel makkelijk dicht te maken!

Op de foto is de fles afgebeeld met sportdop. Makkelijk bij het sporten, alhoewel niet 100% lekdicht als je de fles op zijn kop houdt. Op de foto ook de karabijnhaak waarmee je de fles aan je riem of rugzak hangt. Voor 12,95 euro een compleet setje!

Dus weg met de plastic flesjes en de yogho pakjes, voor alle doeleinden zijn er duurzame en makkelijk reinigbare alternatieven.
Deze pagina delen: