Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Klusvrijwilligers gezocht voor de Groene Transformator

Het is nu aftellen geblazen, als de vergunning komt gaan we los! Samen gaan we een fysiek Duurzaamheidscentrum realiseren op het Weerstandsterrein, bij velen als Philips terrein bekend. Ben jij handig en wil je mee je handen uitsteken, meld je dan aan via dit Google formulier.

Vorig jaar zijn we in Roermond met 6 kwartiermakers gestart met de plannen voor een fysiek Duurzaamheidscentrum. Ondertussen hebben we een naam, de Groene Transformator, een website, een logo en niet in de laatste plaats een netwerk van bedrijven en organisaties die heel blij zijn met deze gouden kans. Op het terrein krijgen we immers voor zeer gunstige voorwaarden van de Stichting Weerstand 3 (!) ruimtes van bij elkaar bijna 300 m2 beschikbaar.

Voor het duurzaamheidscentrum de Groene Transformator op het oude Philipsterrein zijn er verschillende klussen voor vrijwilligers. Er is veel werk, maar vele handen maken het werk licht. Voor mensen die 1 keer willen helpen, een dag per week de handen uit de mouwen willen steken of de hele week beschikbaar zijn. Met dit formulier inventariseren we je interesses om mee te helpen en welke ervaring je mee brengt. Naast echt verbouwen zijn we ook op zoek naar mensen die kunnen sjouwen, schoonmaken, de vrijwilligers van koffie en drank te voorzien, supervisie te houden etc. Voor elk wat wils. Ook voor de inrichtingswerkzaamheden na de verbouwing kunnen we veel handen gebruiken. Deze inventarisatie is in principe voor de eerste fase van de verbouwing die start nadat de vergunning is verleend. De vergunning wordt uiterlijk 28 april verleend en half mei kunnen we dan uiterlijk aan de gang (het kan ook dat de vergunning volgende week al komt en we eerder mogen beginnen.)

De werkzaamheden omvatten tijdens de verbouwing onder andere de volgende zaken:
- Aanvoer bouwmaterialen van de auto of elders op het terrein
- schoonmaken van de ruimtes, voor en na de kluswerkzaamheden
- aanbrengen van voorzetwanden met metalstuds en OSB platen
- aanbrengen van voorzetramen
- verven van deuren en muren
- repareren van gaten in de muur
- aanbrengen van kabels voor de elektra
- isoleren van het plafond door isolatieplaten op de plafondplaten te leggen
- monteren IR panelen
- Leemstuc aanbrengen over de wandverwarming
- LED spots ophangen

Als beloning voor je werkzaamheden beloven we plezier, ontmoeten van nieuwe mensen die bijvoorbeeld ook met duurzaamheid aan de gang zijn en veel voldoening als het straks samen gerealiseerd is. Doe je mee? Laat weten wanneer je beschikbaar bent en bij welke werkzaamheden je wilt meewerken.

Is het formulier te lastig, te lang of heb je problemen om op die manier je gegevens door te geven dan kun je me altijd een mailtje sturen met je voorkeuren via Floris (at) duurzaamroermond.nl 

Ik hoop je straks in de bouwgroep te kunnen verwelkomen.
Deze pagina delen: