Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Investeer in onze toekomst

Als jij nog spaargeld op je spaarrekening hebt staan weet je hoe weinig rente je daar tegenwoordig op krijgt. Met de inflatie en de vermogensheffing wordt jouw spaargeld alleen maar minder waard. Goed is te zien dat de ASN beleggingsfondsen als beste zijn getest. Niet alleen als beste wat betreft de aard van de investering, groen en duurzaam, maar ook getest als best renderende in 2017. Maar ook als je niet op die manier wilt beleggen wil ik je vandaag wijzen op twee andere interessante investeringsmogelijkheden.

Aan de coöperatie Zuidenwind besteedde ik al eerder aandacht. De coöperatieve molen de Coöperwiek in Neer is al geruime tijd voor een groot deel in handen van privé investeerders uit de regio. Deze zien de waarde van hun investering mooi toenemen (4-6% rendement) en bovendien wordt een deel van de winst omgezet in locale nuttige projecten. Het bewijst dat de coöperatie echt werkt, de winsten blijven in de Regio in plaats van weg te vloeien naar aandeelhouders van grote investeerders of naar China. Op dit moment wordt ook flink wat geld gestoken in de voorbereiding van meerdere molens in de buurt. Als de besluitvorming verder positief verloopt, valt er binnenkort weer wat te investeren en zal Zuidenwind actief op zoek gaan nieuw geld. Misschien wel jouw spaargeld?

Een andere mogelijkheid die ik jullie onder de aandacht wil brengen zijn de projecten van Weertenergie. Ook als je niet in Weert woont kun je investeren in mooie projecten zoals zonnedaken met een buurtbatterij en windenergie. Kijk maar eens op hun website rond en/of wordt lid van de coöperatie.
Deze pagina delen: