Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Groen dak

De laatste tijd ben ik een aantal presentaties tegen gekomen over groene daken. Meestal gerelateerd tot de subsidie die daarvoor in bepaalde steden wordt gegeven, maar zover is Roermond helaas nog niet. (in de LES, Limburgse EnergieSubsidie kan je wel subsidie krijgen van 20 euro per vierkante meter. LES heeft alleen nog budget in Maastricht en Sittard-Geleen, dus als je daar woont..) Dat betekent niet dat het niet interessant is om te kijken waarom in andere steden Groene Daken helemaal "hot" is. "Hot" is in dit kader ook de goede term. Immers een stad als Nijmegen geeft onder andere subsidie om de temperatuur in de stad te laten dalen. Alle beton, steen en rode en zwarte daken nemen in de zomer veel zonnewarmte op waardoor de stad warm wordt en blijft. Bovendien neemt het groen in de stad over het algemeen genomen niet toe met alle bebouwing. Op platte of schuine daken kun je tegenwoordig heel goed planten laten groeien. Dat kunnen zelfs planten zijn die amper onderhoud vereisen. Je huis blijft door deze dakbedekking koeler, de planten genereren CO2 en de temperatuur van de stad daalt. Mooi toch! Als jij je ook wilt oriënteren heb ik een aantal lezenswaardige stukjes gevonden:

- Een inleidend verhaal

- Een uitgebreide pdf

- Een brochure van de gemeente Nijmegen

Van één firma www.groendak.info ik al een uitgebreide offerte gekregen. Dat gaat super. Je naam en email adres en je hebt per kerende email een uitgebreide offerte inclusief uitleg. Gezien de prijs twijfel ik nog wel, maar ik neig er erg naar. Heb jij positieve ervaringen die mij over de streep kunnen trekken, post ze dan in het reactievak hieronder. Ik ben benieuwd.
Groenedaken
maandag, 4 juli 2011 om 23:54

Doe-het-zelf pakket via www.groenedaken.net wellicht een optie?

http://Www.groenedaken.net
Floris Mokveld
dinsdag, 5 juli 2011 om 20:06

Mooie toevoeging, dank je wel!

karin
woensdag, 6 juli 2011 om 08:43

Floris,
Prijs is de kwaliteit, onze beste prijsgarantie toont dit aan zie: http://www.groendak.info/webshop/9a-dak-en-groenaccessoires/beste-prijsgarantie/
Leuk om te horen dat je tevreden bent over mijn offerte!
Het is mogelijk om onze modeldaken te komen bekijken.
Deze pagina delen: