Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

De eerste elektrische deelauto in Roermond

Van januari 2020 tot januari 2023 rijd ik voor mijn bedrijf Bona Ciklo en DuurzaamRoermond in een elektrische deelauto. De auto wordt door Bona Ciklo geleast en betaald. Daarbij wordt samengewerkt met GoodMoovs, de partner die dit soort projecten realiseert en het delen mogelijk maakt. Deze auto kan heel makkelijk door andere mensen worden gebruikt doordat je online kunt reserveren en de auto daarna met je telefoon kunt openen en starten. De toekomst is zojuist begonnen!

Op de foto zie een Nissan Leaf. Ik doe mee aan het ShareUregio project in de regio en daar hoort een Renault Zoe bij. Deze auto komt pas over een paar maanden. Dan pas kun je de auto ook met mijn Bona Ciklo logo door Limburg zien rijden. Maar het delen kan beginnen met deze voorloop-lease-auto. Wil jij ook elektrisch rijden en vind je de stap naar een eigen elektrische auto nog te duur? Of wil je geen eigen auto (meer), maar wel elektrisch rijden, neem contact met me op dan gaan we samen kijken hoe dat mogelijk wordt.

Zoals op de tekst van de auto te lezen is (Delen is het nieuwe hebben) is de auto en het concept onderdeel van een filosofie. Elke auto kost enorm veel energie en grondstoffen om te maken en vervolgens staat de auto bij heel mensen 23 uur per dag stil. Dat is echt zonde! Deelauto's kunnen veel intensiever gebruikt worden dan een eigen auto en het aantal auto's kan daardoor flink afnemen. Met het oog op de schaarse grondstoffen van de accu van elektrische auto's sowieso een goed plan!

Tijdens de jaarlijkse buurtwandeling bleek dat er al behoorlijk wat buren geïnteresseerd om de auto te kunnen gaan lenen. Dat stimuleert mij natuurlijk om dit pioniersproject ook echt te laten slagen.

P.Herinx
donderdag, 27 mei 2021 om 22:19

Ben wel geïnteresseerd in een deelauto

Floris Mokveld
vrijdag, 28 mei 2021 om 07:36

Top! Door Corona is de openstelling voor particulieren vertraagd maar heb ik een kleine groep autodelers die al mee doen. Stuur een mailtje naar info@bonaciklo.NL met waar je woont en wanneer je de auto zou willen gebruiken dan kan ik kijken wat we ondanks Corona kunnen doen.
Deze pagina delen: