Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Circulaire campus in Sittard

In de Dutch Earth Week die recent werd gehouden heb ik een bezoek gebracht aan de circulariteit campus in Sittard, Berkenlaan 52. Een oude school in Sittard waar verschillende bedrijfjes gevestigd zijn die "afvalstromen" verwerken tot nieuwe producten. De foto bovenaan geeft een voorbeeld van de producten die kunnen worden gemaakt van oude brandweer of ambulancekleding. Deze worden door Pour gemaakt. Erg mooi.

De firma Denimx maakt van oude kleding zoals spijkerbroeken harde kunststof vormen. De oude kleding is herkenbaar in het eindproduct wat een speciale touch geeft. Wat te denken van een ambulance waarvan alle laden en kisten gemaakt zijn van oude kleding. De oude kleding nog steeds herkenbaar maar niet weggegooid als afval.

Ik sprak met Valerie van de firma van Kalthoven. Deze firma scheidt het afval in verkoopbare componenten. Op de foto zijn voorbeelden van de gesplitste grondstoffen te zien.

Roul Schroijen van de firma PPRecycling (plastic product recycling) uit Swalmen liet zien hoe van ons plastic afval hoogwaardige plastic producten kunnen worden gemaakt en dat het allang niet mee gaat om de obligate bermpaaltjes.

Initiatiefnemer Frans Beckers van de circulairity campus gaf aan dat veel van de bedrijfjes in de campus gebruik maken van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt waardoor er ook bijgedragen wordt aan de Limburgse banen en economie.

 
Deze pagina delen: