Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

Bioplastic

Deze week een leuk stukje in de krant over bioplastic. PLA oftewel Polymelkzuur wordt steeds meer gebruikt om gewoon plastic te vervangen. De grootste winst is dat bij de produktie 7 maal minder CO2 vrijkomt. Daarnaast is het product aan het einde van de levenscyclus bij hogere temperaturen volledig afbreekbaar. Er wordt overigens afgeraden dit in de gewone biobak te doen. Vooral dikkere producten zijn wel afbreekbaar maar niet goed bij de temperaturen in de biobak. (ik neem aan dat je eigen composthoop wel voor volledige afbraak na verloop van tijd geschikt is, maar ik weet dat niet zeker. Leuk weetje; het gaat hard met PLA. In 2011 werd net zoveel PLA geproduceerd als in 54 jaar hiervoor.

Lees het volledig stuk: NRC_20111125_Plastic maar dan afbreekbeer kopie
Niels
zaterdag, 3 december 2011 om 17:33

Het beste blijft nog de CO2 uitstoot te voorkomen.
Dus laat die kunstmatige stropdas voor wat het is, en kies een alternatief in de vorm van bv. een normale (zijden) das. Gaat jaren mee.
En om voedsel te blijven verpakken in plastic, dat is echt jaren 80 IMHO.
Neem gewoon van thuis een tas mee, i.p.v. bij de kassa weer plastic tassen te vragen/kopen. Plastic verbranden is altijd het laatste redmiddel, het wordt tijd dat de maatschappij wereldwijd de plastic/olieverslaving eens in gaat zien. Is iedereen inclusief milieu meer bij gebaat!

Floris Mokveld
zondag, 4 december 2011 om 13:53

Terechte aanvulling.

ik kreeg gisteren eindelijk weer eens een plasticloos tijdschrift in handen. Zelfs het ASNBank klantenkwartaalblad werd de laatste tijd in plastic verpakt op de deurmat bezorgd. Wel maiszetmeel plastic maar ook wel een beetje overbodig. Goed te zien dat de laatste uitgave zonder plastic werd bezorgd
Deze pagina delen: