Bona Ciklo
Activiteiten
Volhoudbaarheid
Duurzaam Roermond
FAQ
Over
Contact

And the winner is...............

https://www.parisproofplan.nl

In de nieuwsbrief van februari loofde ik een gratis toegang tot het Paris Proof Plan van Lars Boelen uit. Iedereen die reageerde met zijn ervaring of vragen over warmtepompen deed automatisch mee aan de prijsvraag en maakte kans op toegang tot dit e-book in wording. Lars is nog steeds aan het schrijven maar ondertussen is er al veel informatie beschikbaar, mits je een beetje geld betaalt voor de toegang. Of natuurlijk deze prachtige prijs zou winnen die DuurzaamRoermond ter beschikking stelde.

Ik kreeg behoorlijk wat reacties en wil jullie de belangrijkste met jullie delen:

Ton uit Herkenbosch beschrijft hoe hij 8 jaar geleden door een Solar Day die wij bij ons in de tuin organiseerden werd gegrepen door het virus. Ton is handig en heeft alle maatregelen zelf geïnstalleerd en uitgedokterd. Zonnepanelen, een lucht/lucht warmtepomp (airco), warmtepomp boiler, mono-block lucht/water warmtepomp. Zijn woning uit 1960 met redelijke isolatie is nu geheel gasvrij en alle investeringen zijn al volledig terugverdiend. Dat is een feit, als je zelf dit soort dingen kunt installeren ben je spekkoper. Koop je de onderdelen in bijvoorbeeld Frankrijk waar de prijzen veel lager zijn en vraag je hier subsidie aan dan kost een warmtepomp of warmtepompboiler bijna niets. Dat is nog geen alternatief voor de meeste consumenten maar geeft aan dat in de toekomst een warmtepomp echt veel goedkoper zal kunnen worden geïnstalleerd. Bovendien zeiden alle installateurs dat zijn woning niet geschikt was, Ton bewijst het tegendeel, chapeau!

Peter uit Baexem heeft een woning uit 1965. Hij switcht elk jaar van energieleverancier, dat levert elk jaar geld op. Met een houtkachel en een Lucht/Lucht warmtepomp verbruikt hij bijna geen gas meer.Joop benadrukte ook de mogelijkheden van een lucht/lucht warmtepomp. Dit zijn eigenlijk Airco's die ook op warmtepomptechnologie werken. Je hebt een buitenunit en binnen is een inblaasapparaat dat warme lucht je kamer in blaast. Het voordeel is de simpelheid van installeren omdat er geen koppeling is met je radiatoren of CV installatie. Nadeel is wel dat je warm water nog steeds op een andere manier geregeld moet worden en vaak neemt de lucht/lucht warmtepomp niet alle verwarming over zodat je ook je CV nog een beetje mee laat draaien. Persoonlijk was ik niet zo blij met twee regelingen maar als jij het niet erg vindt dat een kamer thermostaat en een inblaasthermostaat je kamer verwarmen dan kun je inderdaad flink goedkoper uit zijn. Bedenk daarbij dat de inblaasunit tegenwoordig er ook al als radiator uit kan zien en niet persé hoog in je kamer hoeft te hangen. Een financieel nadeel van lucht/lucht warmtepomp is er ook. Omdat het een airco/koelunit is zit er geen subsidie op. Maar ja dan kan de unit natuurlijk in de warme zomer ook koelen op de stroom uit je zonnepanelen!Floris uit Leiden heeft al heel veel in zijn huis gedaan. Wil graag naar de warmtepomp over maar de gemeente ligt dwars. Nieuwe zonnepanelen op zijn huis en nieuwe kozijnen voor het triple glas worden niet toegestaan. Dat is best een probleem waar mee mensen mee zitten. Je zult maar in een beschermd stadsgezicht wonen en geen zonnepanelen mogen investeren. Dan heb je dus een flink probleem.André vertelde enthousiast over zijn hybride Elga warmtepomp. Die wordt parallel aan je CV ketel geplaatst en daarmee kun je fors op je gasverbruik besparen. Je hebt dan een zogenaamde hybride oplossing. In de herfst en lente verwarmt de warmtepomp je huis en op de hele koude dagen doet de CV alles. In de andere dagen wisselen beide apparaten elkaar af, afhankelijk van de buitentemperatuur of de productie van je zonnepanelen. De CV verwarmt altijd je water voor douchen en bad. Ik hoor van meerdere mensen dat ze tevreden zijn met de ELGA. Als je lid van Greenchoice bent krijg je zelfs korting, kijk maar eens op de site.

Al met al veel ervaringen die werden gedeeld, allen dank daarvoor. Er kan er maar 1 de winnaar zijn. Laat dat na trekking door mijn betrouwbare, onafhankelijke echtgenote nu geheel toevallig mijn naamgenoot zijn! Floris jij kan de toegang tot Lars' website binnenkort verwachten. Veel succes met de verduurzaming van je woning, hopelijk gaat de gemeente snel in de meewerkstand.

Robertgaf
vrijdag, 19 april 2024 om 11:04

?????, ? ?????? ???? ?????
_________________
?????? ?????? ? ?????? ????? - ??????? ???? ?? ?????????, ?????? ?????? ? ????? ?? ?????

https://sportbetbonus.shop
DonaldNenly
dinsdag, 30 april 2024 om 09:38

loli child porn

==> eit.tw/04G9JV <==

==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

JamesRup
woensdag, 8 mei 2024 om 21:11

interesting post
_________________
???? ???????? ?????????

https://sportbetbonus.pics/8691.html
Nikereips
woensdag, 15 mei 2024 om 22:58

how to access dark web https://mydarkmarket.com/ - darknet websites tor market

https://mydarkmarket.com/
Kak_sgmi
vrijdag, 31 mei 2024 om 02:35

??? ?????? ???????????????? ??????????
????? ?????? ????????? smclinic.ru .

https://www.smclinic.ru
diplom_kupit_ofsi
dinsdag, 4 juni 2024 om 22:38

?????? ?????? ? ?????? ???????????: ???????????? ? ???? ??????? ???????
?????? ??????????? ?????? ?????? http://www.diplomsa-24.ru .

https://diplomsa-24.ru/
Deze pagina delen: